Wpis z mikrobloga

Gracie z włączonym exp share? Moje ostatnie Poki to były Gold więc takie wynalazki to dla mnie nowość. ;) I dlatego moim zdaniem to zbytnie ułatwienie więc go nie używam.

Pytanie tylko czy Sun/Moon nie są tak skonstruowane, że jeśli tego nie będę używał to ciężko będzie później przeciwników pokonać bo Poki nie będą wylevelowane. :p
#pokemon #3ds
  • 18
  • Odpowiedz
  • 0
Jestem ciekawy czy używanie tego obniża statystyki innych poków. Gram z exp share i przeszedłem Y ogólnie z tym.
  • Odpowiedz
@Krupier: exp share był od pierwszej generacji, ale dopiero od X i Y jego działanie zostało zmienione i całe party dostaje exp.

Jak dla mnie spoko zmiana. Ogranicza mało ciekawy grind do minimum.
chyba że znów się chcesz poczuć jak kilkanaście lat temu i biegać kilka godzin w trawie ;)
  • Odpowiedz
@Krupier: nie mam nic przeciwko :) ale levelowanie drużyny przed elite four w starszych generacjach w moim przypadku to było ustawienie się w tryb autopilota, nawet nie zwracałem uwagi jakich ataków używam :P nie czerpałem z tych walk przyjemności lub satysfakcji, po prostu konieczność
  • Odpowiedz
@Krupier: Nie używałem exp share przy rotacyjnym zespole 18 poksów, więc gdy dotarłem do czwartej wyspy moje najsilniejsze stworki były niżej od najsłabszych dziko spotykanych. Przed E4 już musiałem włączyć żeby nadrobić poziomy.
  • Odpowiedz
Grałem z wyłączonym trenując całą drużynę :) Dopiero pod koniec gry włączyłem, bo pokemony NPC miały wyższe levele o ~5
  • Odpowiedz
@Krupier: włączone.. nie ma co się męczyć.. po zakończeniu fabuły tworząc team pvp i dobijając do 100lv będzie wystarczająco dużo grindowania...
  • Odpowiedz
@Krupier: Exp. Share jest dla dzieci aby bez problemu przeszły grę. Wyłącz Exp. Share i dojdź do finalnego etapu w grze, jak przegrasz na tym etapie to włącz Exp. Share i sobie szybko zgrinduj kilka brakujących poziomów.

Moje pokemony bez żadnego grindowania i z wyłączonym Exp. Share miały brak mniej więcej 8-10 poziomów względem finału gry, ale we wcześniejszych etapach były max 4-5 poziomów słabsze dzięki czemu rozgrywka była bardziej wymagająca
  • Odpowiedz
@Moonday: dlatego podjąłem decyzję, że gram bez exp share. Jaki zrobię team jeszcze nie wiem, ale wiem, że na pewno chcę mieć Snorlaxa. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz