Wpis z mikrobloga

Duplikator tokenów i kart RFID 125 kHz + 10 tokenów, np. do domofonów.
http://www.banggood.com/Handheld-125KHz-RFID-CopierWriterReadersDuplicator-with-10Pcs-ID-Tags-MC-p-1104776.html

Dorobienie tokena u mnie w spółdzielni lub u zarządcy biura kosztuje 15 zł/szt. Duplikator z zapasem tokenów i kuponem $5/10 kosztuje na #banggood 30 zł. Zasada działania bardzo prosta: przykładasz oryginalny token, sczytujesz wciskając przycisk READ, przykładasz czysty token i wciskasz przycisk WRITE. Działa prawidłowo, polecam.

#itemyzchin
Wychwalany - Duplikator tokenów i kart RFID 125 kHz + 10 tokenów, np. do domofonów.
...

źródło: comment_Ep80mVpFjDPENCUxIRXjb4ZgWXxK5KEy.jpg

Pobierz
  • 22
@Wychwalany: jedyna rzecz jaką zauważyłem, że chińskie tokeny są minimalnie mniejsze od tego co mam oryginalnie i czasami trochę gorzej łapią, szukałem jakiś w lepszej jakości ale nie znalazłem
są minimalnie mniejsze od tego co mam oryginalnie i czasami trochę gorzej łapią

@robert83: są mniejsze, sprawdziłem jeden i łapie prawidłowo.

czy to są takie karty zbliżeniowe, które są powszechne do otwierania różnych bram

@radekrad: tak. Z tym, że są tez tokeny zabezpieczone, ale to rzadkość.
@radekrad: raczej nie, to działa na 125KHz, a często do bram i innych pierduł (z którymi się spotkałem) są karty mifare classic (też da radę skopiować :>) z tym się spotkałem tylko w domofonach do klatek schodowych i na podwórka
raczej nie, to działa na 125KHz

@piowit: na BG są też duplikatory innych czestotliwości i duplikatory "uniwersalne". Nie wszystko da się skopiować, ale to czego się nie da jest raczej drogie i nie powszechne ( ͡° ͜ʖ ͡°)