Aktywne Wpisy

jednakenergetyk +782
Ukradli mi kilka dni temu dopiero co zakupioną dwuletnią Corollę, dałem za nią 60k, generalnie już się pogodziłem że stratą, nie miałem AC bo przez kilka szkód wychodziło ponad 10% wartości co wydało mi się zbyt wiele. Kilka godzin po zakupie OC auta i przerejestrowaniu nie było pod moim blokiem. Auto odebrałem tego samego dnia co zginęło. Największa farsa w tym kraju to jednak policja. Policjant powiedział że dziennie w Warszawie ginie

lisschytrus +6
Gdyby ktoś zastanawiał się nad kupnem samochodu to poniżej tabela przedstawiająca przybliżone koszty utrzymania samochodu. Przypadek opisuje ceny dla samochodu średniej klasy segmentu C. Nie są uwzględnione naprawy. Dla porównania koszty wynajmu samochodu w takiej klasie to około 240-320zł/dobę (z opłatami). Na pytanie czy opłaca się kupować samochód czy lepiej wynajmować nasuwa się nam jedna odpowiedź: To zależy!
#motoryzacja #ciekawostki #samochody #finanse #pieniadze #oszczedzanie
#motoryzacja #ciekawostki #samochody #finanse #pieniadze #oszczedzanie
źródło: Samochód koszty
Pobierz

Probuje sobie lokalnie zahostowac prosty JSON api, ktory bedzie wylacznie odczytywany i uzyc go w react-native przy pomocy axios.
Kroki ktore robie:
Sciagam gotowe juz API, robie swoj plik api.json.
Servuje go w express.js:
app.get('/', (req, res) => {
fs.readFile('./public/api.json', (err, data) => {
if (err) return console.log(err);
res.json(JSON.parse(data.toString()));
})
});
Jak wejde pod url przegladarki czyli 127.0.0.1:8080 lub localhost:8080 to widze identycznie moj json tak jak z servera ktory sciagnalem. Oba servery maja status 200, ale jak odswieze moj to dostaje status 304, a na originalnym zostaje 200. Na obu Type: Document.
Teraz jak linkuje ten nie-moj server do reacta, uzywajac Axios, to dziala wszystko fajnie, ale jak to robie z moim to dostaje error
componentWillMount() {
axios.get('http://127.0.0.1:8080/')
.then((res) => {
console.log(JSON.stringify(res.data));
})
}
Possible Unhandled Promise Rejection (id: 0):
Network Error
Error: Network Error
Co probuje osiagnac: sklonowac zaserwowany JSON ale lokalnie i statycznie, originalny robi zapytania do bazy mysql, ja chce miec statyczny plik.
Co robie zle?
Z tego co widzę w dokumentacji axiosa, to tam w parametrze odpowiadającym za konfigurację jest "validateStatus", które zwraca błąd jeśli status nie mieści się w przedziale 200 - 300. Podejrzewam, że to u Ciebie go może powodować. Możesz zatem zmienić zapytanie wysyłane przez axios na coś w tym stylu:
axios({method: 'get',
url: 'localhost:8080',
validateStatus: function
za pierwszym razem jest status 200, a jak odswiezam to 304 juz, no wtf
edit: dodalem cos takiego: app.disable('etag'); i status tym razem jest zawsze 200, ale i tak zwraca mi unhandled promise rejection w axios
@Melcma:
axios(...).then(result => { console.log(result.data); }).catch(err => { console.log(err); })?