Aktywne Wpisy
nicari +2196
Kocham patrzeć na relację mojego męża z synem 🥹 dziecko nie ma nawet dwóch lat, a tata go nauczył kręcić wkrętarką, budują razem tory przeszkód i namioty, razem naprawiają ulubione samochody, wspólnie robią kawę w kawiarce... Gdy mąż wraca z pracy, to dziecko jest przeszczęśliwe - krzyczy wtedy "mama nie! Tata chodź!" i ciągnie swojego ulubionego człowieka na kolejne wspólne przygody 🥹
Dumna jestem że swoich chłopaków, są najlepsi.
#niebieskiepaski #dzieci #
Dumna jestem że swoich chłopaków, są najlepsi.
#niebieskiepaski #dzieci #
dziadeq +12
Zgadzacie się z panem Marszałkiem Hołownią? Jest to 2 osoba w państwie. My Polacy jak będzie trzeba to wygramy z rosją? Wdeptamy putina w ziemie?
#wojna #obowiazkowecwiczeniawojskowe #ukraina #przegrywpo30tce już ubrani ciekawe co z cenami #nieruchomosci
#wojna #obowiazkowecwiczeniawojskowe #ukraina #przegrywpo30tce już ubrani ciekawe co z cenami #nieruchomosci
Gra o Tron, ale raczej z tego co słyszałem gra jest bardziej na ok. 5 osób
Cywilizacja
Horror w arkham
Dodam jeszcze, że póki co moje doświadczenie z planszówkami ogranicza się do scrabbli, chińczyka i monopoly.
#grybezpradu #planszowki #gryplanszowe
Eldritch Horror >>>>>> Horror w Arkham. Podobny klimat i idea gry, tylko sama gra z zalozenia 5 razy lepsza.
Komentarz usunięty przez autora
Z gierek prostych skalowalnych zawsze na start polecam Legendary Encounters: Alien, bardzo fajna klimatyczna gra ktora mozna szybko wyjasnic nowym osobom
@kombizenon: W nauroshime grałe na tablecie, super gra, ale raczej szukam czegoś na dłuższe posiedzenia
@aryss: Myślę, że w towarzystwie w jakim będziemy grać fajne byłyby gry kooperacyjne, ale rywalizacyjne też by nie przeszkadzały, budżet to około 150-200 zł.
@klpt12: Sprawdzę wsiąść do pociągu, z tego co widziałem ma niezłe opinie
http://www.wykop.pl/wpis/21124409/#comment-75796677
Po 10-15 latach grania w "dorosłe" planszówki, widze że powoli łapie sie na przerzucaniu się z wersji hard na weersje light.
Zamieniłem Twilight Imperium na Eclipse.
Mage knighta na Star Trek Frontiers.
A.H. na Eldritcha.
I cieszę się z tego bardzo - łatwiej, szybciej, przyjemniej, i nie musze szukac hardkorowców bo z casualowymi graczami sie równie dobrze gra.
@michaloxs: Gra o Tron na 5 osób to tragedia - 3,4 lub 6 przy standardowym ustawieniu. Bez modyfikacji zasad w 5 osób jest niegrywalna.
Kilka moich ulubionych pozycji: Battlestar Galactica, Listy z Whitechapel, Scythe.