Aktywne Wpisy

PiersiowkaPelnaZiol +148
Też was w-----a taka niesprawiedliwość społeczna? Dziś byłem świadkiem jak dziany gościu zaparkował jebitnie na trawniku + chodnik mimo że obok pełno parkingu (DARMOWEGO) na zwrócenie uwagi mnie zwyzywał i coś tam groził. I w sumie co mogę zrobić, dam mu w ryj to jeszcze skończę w sądzie z c--j wie jaką karą.
Bogaci mają łatwiej, bo mogą więcej vs szaraki którzy przestrzegają prawa.
Chwile potem innemu gościowi na światłach samochód zgasł
Bogaci mają łatwiej, bo mogą więcej vs szaraki którzy przestrzegają prawa.
Chwile potem innemu gościowi na światłach samochód zgasł

Rv0000 +79

W skład wchodzi: dwupunktowy pomiar temperatury, sterowanie dwoma siłownikami termoelektrycznymi przy grzejnikach, komunikacja po sieci i interfejs w telefonie. Do tego wszystkiego wystarczył najprostszy moduł #esp8266. Czujniki temperatur standardowo ds18b20, siłowniki na 230v i moduł z dwoma przekaźnikami.
Najwięcej czasu zabrało mi dumanie jak przeciągnąć kable, żeby ich nie było widać.
Polecam wszystkim aplikację blynk www.blynk.cc, prosta, ma spore możliwości i zabawny model płatności (choć w podstawie jest darmowa). Jedyne czego mi brakowało to jakiegoś slidera z wartościami zmiennoprzecinkowymi i dostępu z poziomu komputera (jest tylko jako aplikacja na telefon). Poza tym bardzo wygodnie się tworzy interfejs, ciekawie wygląda + fajny i intuicyjny pomysł z pinami wirtualnymi ;)
Właściwie ostatnio już nic nie robię na #arduino, bo te esp mają o wiele większe możliwości, a IDE zostaje to samo. No i cenowo tak samo wychodzą.
#garmilmajstruje #elektronika #arduino #diy #majsterkowanie #mikrokontrolery
źródło: comment_7u6iWyr6Ke3sDuQ9RgLoz612wEqSgtzl.jpg
Pobierzźródło: comment_olfa2rcUnZtlSH13hVYqyOQ0q4nVJAf8.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
@Szloch: tu bardziej chodzi o komfort, bo do pieca jest sterownik "pokojowy" który mierzy temperaturę w korytarzu, co niestety nie zabezpiecza przed wahaniami temperatur w innych pomieszczeniach, szczególnie w tych, w których są grzejniki aluminiowe.