Aktywne Wpisy
SmugglerFan +166
ej, serio, jest w stanie ktos na to odpowiedziec?
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
jak to mozliwe ze ludzie chodza do spowiedzi przez paredziesiat lat? przeciez jesli postanawiali poprawe to tych grzechow powinni miec coraz mniej. po tylu latach juz nie powinni miec w ogole grzechow.
#bekazkatoli #religia #katolicyzm #spowiedz #pytanie #chrzescijanstwo
thorgoth +138
Marianna Schreiber w wieku 22 (po lewo) i 32 lat. Aż się lewą nogą przeżegnałem.
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
Ja wiem że brzydko i nisko się wyglądu czepiać ale jak można w wieku 22 lat wyglądać jak baba cmentarna z wiedzmina, po czym dekadę później wygladac dwa razy mlodziej i lepiej? Ile to musiało pieniędzy kosztować?
#logikarozowychpaskow #ciekawostki
Oczywiście przesiadka trochę trwa, trzeba tutaj zaznajomić się z YAML ale po pierwszych minutach już widac, że warto.
Mam parę pytań:
1. Jak często Command Line Sensor się odświeża?
2. Można stworzyć, tak jak w Domoticzu, virtual sensor, który będę musiał sam aktualizować?
Wołam @DelPierdo bo on wszystkim tutaj pokazał HA :)
#homeassistant
Aktualnie na Domoticz mam aktualizację danych po API JSON przez HTTP, HomeAssistant niestety nie ma takiej opcji :(
Albo zrobię po JSON przez curl w PHP albo w PHP
Śmiga aż miło, a po restarcie HASS nie ma problemu z przywróceniem odpowiedniego stanu w programie.
Jeszcze pytanko - masz pomysł jak zrobić, aby przy każdym uruchomieniu HA wykonywał się skrypt (może być py, sh)? Jakiś event w konfiguracji czy może coś dodać w raspberry bezpośrednio?
A co do startupu to chodziło mi o event gdy HA jest uruchamiany, alby wykonał się jakiś skrypt :)