Wpis z mikrobloga

Jedi uważali się za „strażników pokoju” - więc rozpętali krwawą wojnę.
Jedi nie uważali się za „żołnierzy” - więc zostali, #!$%@?, generałami.
Generałami wiodącymi na pewną śmierć miliony zniewolonych, żywych istot.
Tych samych żywych istot, przez które przenika dająca im życie „Moc”.
Moc, której mieli służyć.

Gdyby nie stali się takimi żądnymi władzy i splendoru hipokrytami, gdyby nie wyrzekli się swoich własnych zasad, to Rozkaz 66 nigdy by ich nie dosięgnął – bo nie byłoby klonów, którymi dowodzili, a co za tym idzie – nie otrzymaliby od nich ciosu w plecy.

Cześć i chwała Palpatine'owi za wykorzystanie #!$%@? Jedi przeciwko im samym.

Rozkaz 66 to było jedyne możliwe wyjście z sytuacji. Rozkaz 66 to Rozum i Godnośc człowieka w działaniu.

Dlatego: Jedi – dobrze, że zdechli i wcale mi ich nie żal
#starwars #tylkoimperium #onlyempire
Pobierz Destr0 - Jedi uważali się za „strażników pokoju” - więc rozpętali krwawą wojnę.
Jedi...
źródło: comment_cDHhjR9nXpNTkicQt0XXwb0DE1bY1XmC.jpg
  • 34
@Destr0: Jedi to ogólnie idioci. Oglądałem kilka recenzji Clone Wars (animowany) i tam jest taka jedna gimbusiara, co jest Jedi. No młoda dziewczyna i czasem dowodzi żołnierzami. Dlaczego? Co, kto jej dał takie prawo? Jakie ma przeszkolenie/doświadczenie? Cały pomysł na Jedi jest #!$%@?. To nic innego jak szlachta. Ludzie nie z wyboru, a z urodzenia. W Imperium, to przynajmniej każdy miał równe szanse i mógł kimś zostac ( ͡° ͜
@Destr0: Po czasie doszedłem do wniosku, że republika była jeszcze bardziej posrane niż duet Vadera i Imperatora. Niby parlament galaktyczny, a więcej do powiedzenia miała grupa członków zakonu jedi którą można porównać do sekty. Zabierali dzieci ze zdolnościami do szkolenia ich w walce mieczem i mocą. Jakiś kolo będącym mistrzem jedi zamawia na koszt obywateli galaktyki(no bo skąd zakon miał hajs?) u jakiś obcych armie klonów na rozkazach jedi.
@Destr0: Ty tak serio czy trollujesz, bo jeżeli tak to dałem się złapać. @Breaux to świetnie wytłumaczył dlatego nie będę powtarzał, bo już też w swoim komentarzu napisałem, że Jedi szczycili się dużym poważaniem i szacunkiem społeczeństwa, byli można powiedzieć eltą, bo wyżej (albo na równi) byli tylko Senatorowie, reszta ludzi z Coruscant w większości należała do półświatka albo po prostu byli tylko zwykłymi obywatelami, o których istnieniu nawet niewiele wiemy,
że Jedi szczycili się dużym poważaniem i szacunkiem społeczeństwa, byli można powiedzieć eltą, bo wyżej (albo na równi)

@Felipe: Fajny zakon służący tym biednym. XD

Dodatkowo, Jedi nie porywali dzieci, tylko zabierali je od rodziców za zgodą rodziców, (Mroczne Widmo, Rebelianci), tak jak Breaux napisał nie ma dowodów na to, żeby porywali,

No tak, przychodzi do biednej matki osoba uzbrojona w miecz świetlny mogącą mocą wpłynąć na myśli, która bierze dziecko