Wpis z mikrobloga

Trafiłem na fajny przykład, jak męski (niektórzy by się kłocili zapewne, ale nie w tym rzecz w sumie) model próbuje pozować miny typowe dla damskich modelek, jak Pani z tego przykładu. Resztę zdjęc znajdziecie w galeri backyarda - https://www.facebook.com/Backyardcartel/posts/1254260084664475 skąd zdjęcie pochodzi.

powiedzcie mi, skąd do #!$%@? nędzy wzięła się ta mania, że modelka/tutaj model musi wyglądać jak:
a)zimna, drętwa suka
b) jakby właśnie srała
c) jakby miała depresje 3 stopnai i #!$%@? na wszystko
d) trup

Skąd ta moda na to w świecie mody? Czy to kogoś zachęca w ogóle do zakupu? Czy to są te imgurowe dziewczyny? Czy teraz są takie trendy? Czy to taka moda na niegrzeczne, przećpane dzieci? Niestety, czasem widuje takie na wystawach sklepowych w galeriach i po prostu czuje zażenowanie - kto na to leci?

Moim zdaniem urodę kobiety podkreśla delikatny uśmiech. A te stylizacje w tym stylu tylko mnie odrzucają od marki, że to znów sklep dla vanabe so much alternative młodzieży.

Może to brzmi jak stękanie janusza (zaraz ktoś wklei tego mema z jedynym słusznym ubiorem samca na wykopie), ale czuje się jakoś obco, jak na to patrzę.

#gorzkiezale #rozowepaski #niebieskiepaski #modameska #modadamska #logikarozowychpaskow #oswiadczeniezdupy #kiciochpyta #moda #streetwear
KaintoCharlieaDeltatoKain - Trafiłem na fajny przykład, jak męski (niektórzy by się k...

źródło: comment_2Yjc4uDntKeyELhUeVrc00suGJQzfPyg.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
@SamGamgee:
@dGustator: ale z drugiej strony przykład - http://wearmedicine.com/on-5-k.html męscy modele z medicine (czasem też są w sizerze, timberlandzie - przewijają się te twarze) - wyglądają na pewnych siebie i zadowolonych. Resered ma podobnie, h&m też chyba.

Widzie takiego typa i chce też taki być - kupuje ciuch. A widzę mordę tego gościa, to wyobrażam sobie typowego wysranego bufona, dla którego wszystko jest takie "mainstrimowe, nudne i błahe" i który
  • Odpowiedz
Widzie takiego typa i chce też taki być - kupuje ciuch

@Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: z reguły model wykonuje kilkadziesiąt poz i wybiera się po prostu zdjęcia najbardziej atrakcyjne - a to już zależy od projektanta i tego jaki był jego zamysł. W modelu ze zdjęcia nie ma nic nadzwyczajnego, tatuaże i brody są teraz w modzie, a gdyby nie te dwa elementy to byłby zwykłym „smutnym” modelem. Wszystko rozbija się o emocje, bo
  • Odpowiedz
@Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: Modela nie kupuję, ale Klaudia Kozik wygląda świetnie.
Jak to określiłeś "zimna, drętwa suka" wygląda intrygująco. Pewne marki stawiają na taki look. Mają do tego prawo i chyba nie cierpią z tego powodu.

Np Cropp w lookbookach stawia na zabawę i młodość - http://shootme.pl/CROPP-SS2013-by-LUKASZ-ZIETEK
niektóre marki na konceptualne, kreatywne rzeczy - http://shootme.pl/filter/Pawel-Fabjanski-Fashion/PAWEL-FABJANSKI-for-LOUS

Co kto lubi. Im więcej zróżnicowania tym lepiej. Ja tam wolę oglądać ciekawe kampanie, jak ktoś lubi ładną
  • Odpowiedz
@romanowy:

Bo ...

gdzieniegdzie widać jak kończy się tło

1. To też.

2. Popatrz też na to tło. #!$%@? serio? rozwieszona czarna folia? Gdyby nie to tło to bym pomyślał że to jakieś gimbusy sfotografowane w gimnazjum ot tak bez przygotowania.

3. Modelka i model są zupełnie nieatrakcyjni. miny mają jakby im się srać chciało. Ja się pytam kto przeprowadzał casting? i ile za to wziął? Jakbym był firmą produkująca te
  • Odpowiedz
@dGustator: Zgodzę się, pod warunkiem, że mówimy o prostych lookbookach. Wtedy faktycznie, ciuszek jest ważniejszy a reszta ma być neutralna, zazwyczaj. Ale w kampaniach bardziej niż konkretne gatki czy czapkę - sprzedaje się - styl bycia, klimat, kreuje się potrzeby\ zamiast je spełniać. Wtedy już można grać całym sobą, a nawet trzeba. Klimat, nastrój, itepe.
  • Odpowiedz
@romanowy: Tak jeszcze na marginesie dodam, że fotograf który robił te zdjęcia, ewidentnie nie wie nic o rozpraszaniu światła. Poprawnym doświetleniu postaci. Leży to wszystko i kwiczy. Dlatego zastanawiam się kto za to i ile zapłacił.
  • Odpowiedz
@Namarin: mógłbym być złośliwy i odpowiedzieć po prostu kolejne xD ale postaram się mniej więcej nawiązać dialog. Każdy ma swoją estetykę, ona czasem dojrzewa, czasem nie zmienia się przez całe życie itp.

Nie powiem Ci - zrób lepsze - bo nie o to chodzi. Masz prawo krytykować nawet jak nie zrobiłeś ani jednego zdjęcia w życiu. Ja chcę tylko pokazać, że może kiedyś przyjdzie czas, że zamiast skupiać się na tym
  • Odpowiedz
@romanowy: @Kain_to_Charlie_a_Delta_to_Kain: Mi pozy ani miny specjalnie nie przeszkadzają, nie czuję się odbiorcą tej kampanii, ale fotograficznie nie ma tu w nich czegoś niepoprawnego. Wyobrażam sobie, że może to docierać do młodych, zbuntowanych nastolatków ;) Widać, że pomysł z folią aluminiową był zamierzony, jako element rozpoznawalny (być może całej kampanii?). Osobiście przeszkadza mi jednak bałagan z tłem - folię aluminiową jednak można rozłożyć na cały kadr, tło fotograficzne można byłoby
  • Odpowiedz