Wpis z mikrobloga

@Rezix: Ja natomiast mam problem ze społecznością. Np zadaję pytanie jak coś rozwiązać i z automatu przywala sie jakiś frustrat że panie tak to Se możesz, zrób to tak i tak i pokazuje mi jakieś mega zaawansowane techniki gdy wie, że jestem amatorem. Tak jakby chcial się chełpić, że on juz takie problemy to wieki temu rozwiązywał i dziś hehe to jest PROgramista. Teraz zacząłem pytać na stackoverflow i tam
  • Odpowiedz
@Rezix:

Daję plusa! Ze swojej strony mogę dodać, że warto się również sprawdzać i chodzić na rozmowy rekrutacyjne. Przynajmniej dowiesz się czego od ciebie oczekują, a nie rzadko zdarza się tak, że z powodu mnogiej liczby kandydatów najpierw trzeba zamienić się w kompilator (rozwiązać test z danej technologii), a dopiero później będziesz mógł dostąpić niewątpliwego zaszczytu kolejnych trzech spotkań z rekruterami - takie mam smutne doświadczenie z korporacjami.

No i
  • Odpowiedz
@Rezix Ja zacząłem się uczyć kilka dni temu i trochę czytam a potem dużo bawię się samym pisaniem. I wychodzą z tego różne twory. A potem przechodzę do kolejnych narzędzi i tak dalej.
  • Odpowiedz
@Rezix: Ja dałbym taką radę. Jeśli pracujecie nad własnym projektem to eksperymentujcie z kodem - stosujcie te rozwiązania, które są dla was zrozumiałe, nawet jeśli wydają się być niepoprawne lub 'brudne'. Szybciej zrozumiecie ich wady i dlaczego warto zrobić coś inaczej.
  • Odpowiedz