Aktywne Wpisy
pszypau +338
W tym roku wybiła mi trzydziestka i przemyślałem kim tak na prawde jestem i czego chcę. W poniedziałek złożyłem wypowiedzenie z korpo i za miesiąc zaczynam college i wolontariat aby zostać pielęgniarzem weterynaryjnym. Żeby się utrzymać muszę wrócić do pracy w gastro ale to jedyne wyjście aby pogodzić pracę ze studiami. Wypijcie ze mno kompot Mirki i Mirabelki. Troche się stresuję ale cieszę się, że podąrzam za głosem serca.
#kolchoz
#kolchoz
St_Atheist +506
Piękne ujęcie jak to władza dba o swoje interesy. Wrocławskie osiedle Słoneczne Stabłowice musiało przez całą dobę kryzysu powodziowego patrzeć jak 1000 żołnierzy i strażaków + mieszkańcy Marszowic, budują silnie umocnione wały (po lewej) dla małej wioski i kilku osiedli bogatych ludzi, żyjących w drogich domkach jednorodzinnych. Tymczasem po prawej żyje około 7 tysięcy ludzi w blokach, którzy dla władz byli mniej istotni niż te kilkaset po lewej. Dopiero po zaangażowaniu mediów i nagłośnieniu sprawy, następnego dnia przyjechało wojsko i zaopatrzenie z miasta. Przez kilka dwa dni mieszkańcy sami budowali zapory z piasku i worków, które kupili na własny koszt.
NIe umniejszam roli jaką wojsko odegrało pomagając temu osiedlu, bo odwalili kawał dobrej roboty, ale obraz sam za siebie wiele mówi (patrząc na jakość umocnień). Na drugi dzień, gdy woda już zbliżała się do granicy wałów, wojsko mogło juz tylko kontynuować rozbudowę amatorskich wałów obronnych.
Cytując klasyka: "Mój ból jest większy niż Twój"...
https://www.onet.pl/informacje/onetwroclaw/po-tej-wypowiedzi-urzednika-mieszkanka-wybuchla-nie-mamy-nic-od-was/6fl6bsj,79cfc278
NIe umniejszam roli jaką wojsko odegrało pomagając temu osiedlu, bo odwalili kawał dobrej roboty, ale obraz sam za siebie wiele mówi (patrząc na jakość umocnień). Na drugi dzień, gdy woda już zbliżała się do granicy wałów, wojsko mogło juz tylko kontynuować rozbudowę amatorskich wałów obronnych.
Cytując klasyka: "Mój ból jest większy niż Twój"...
https://www.onet.pl/informacje/onetwroclaw/po-tej-wypowiedzi-urzednika-mieszkanka-wybuchla-nie-mamy-nic-od-was/6fl6bsj,79cfc278
Wprowadziliśmy niedawno nowy produkt - coś w sam raz dla #chilihead - masło orzechowe z dodatkiem chili #nutura,
ale nie z jakimś tam zwykłym proszkowanym chili tylko megadiabolomexicanoostrym!
No dobra może trochę przesadzamy z tą pikantnością ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tak więc... #rozdajo !
Zasady zabawy identyczne jak ostatnimi czasy:
Jutro o 18 wylosujemy szczęśliwego wykopowicza!
Aby wziąć udział wystarczy tylko zaplusować ten wpis.
Zielonki klasycznie mogą obejść się (ostrym) smakiem ( ͡º ͜ʖ͡º)
Dodatkowo dla wszystkich wykopków ceniących sobie #cebuladeals, mamy kod rabatowy na 20% do sklepu www.nutura.pl ważny do niedzieli do 23:59:59!
KOD RABATOWY: WYKOP20
Niech orzechy będą z Wami!
A nie lepiej rozdać pierwszej osobie w komentarzu ? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
( ͡º ͜ʖ͡º)
@Triak: jak nie kosztuje?
Załóżmy że chcę kupić sobie takie masło, to płacę te 16zł + 10zł za najtańszą formę przesyłki. 26zł za 0,5kg masła orzechowego? I don't think so.
Nie macie żadnych innych produktów, to nie mogę sobie nawet połączyć żeby koszty przesyłki były małym procentem ceny.
I załóżmy że macie nawet pyszny produkt, który nawet w takiej
http://nutura.pl/produkty/12-maslo-orzechowe-o-podwyzszonej-zawartosci-bialka.html
O wy śmieszki( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
@Prawdziwy_Polak: zdajemy sobie sprawę, niestety nie da się tego obejść, dlatego staramy się dotrzeć do jak największej ilości sklepów ze zdrową żywnością w Polsce, na stronie jest mapka gdzie można już nas znaleźć. Powoli będziemy starali się też poszerzać ofertę o inne produkty, żeby było
kiedyś aktywowałem ten wykop20 ale miałem jakieś komplikacje przy zapłacie i nie miałem możliwości ponownej zapłaty ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Triak: nie