Wpis z mikrobloga

• 30
Nie ma to jak dobrze zacząć tydzień wsiadając do pociągu relacji #lodz - #katowice zamiast #lodz - #kralow i zdając sobie z tego sprawę gdy ten właściwy już odjechał. Stawianie dwóch identycznie wyglądających pociągów #pkp #intercity o identycznej początkowej trasie na jednym torze jednego peronu niezbyt pomaga w ich rozróżnieniu...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Raffael Polecam aplikacje bilkom, masz sobie taki pociąg, i w tej apce masz jego numer, i sobie porównujesz i pomyłka jest niemożliwa
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@prezes513 Siedziałem w wagonie o odpowiednim numerze i na miejscu wskazanym na bilecie. Szkoda że akurat nikt tam nie siedział jak wsiadłem bo by moja pomyłka wyszła od razu
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@blondeblossom No jasne ze było napisane i się ładnie napis przesuwał więc spojrzałem na przeszywający się napis i wyciągnąłem ale wnioski. Jasne że pytanie nie boli, problem w tym że ja byłem pewny że to dobry pociąg więc nie widziałem potrzeby pytać.
  • Odpowiedz
@Raffael: no to ja nie wiem. coś musiało się s-------ć xD

Dopiero miałbyś problem w takim jednym pociągu na trasie Gdynia - Zakopane. Pociąg z Gdyni odjeżdża i jedzie normalnie przez Łódź, Częstochowę. Dajeżdża do Katowic i część wagonów odłączają, potem reszta pociągu jedzie do Krakowa i tam znowu część odłączają i reszta pociągu jedzie do Zakopanego xD Pewnie w międzyczasie jeszcze dołączają jakieś wagony
  • Odpowiedz
@Raffael: xD kek, ja kiedyś jechałem Warszawa-Katowice, który odjeżdżał bojadże 16.45, a Warszawa-Kraków był o 16.40, oczywiscie Pendolino. Można się domyśleć, że jak widziałem na peronie Pendolino to wsiadłem do środka, dopiero mi konduktor jakos 50km przed Krakowem uświadomił dokąd zmierzam jak spojrzał na bilet xD
  • Odpowiedz