Wpis z mikrobloga

Odpowiedni komentarz do planowanego przebiegu linii:

Sarenki, jelonki a przede wszystkim dziki zacierają kopytka z radości: to będzie pierwszy tramwaj, którym zwierzyna z Kostuchny i Ochojca będzie mogła dojeżdżać na gościnne występy do Parku Kościuszki.

Zwierzyna z Parku Kościuszki też nie narzeka. Dzięki dzielnemu Urzędowi Miasta Katowice będzie mogła się wybierać na krótkie urlopy w cieplejsze strony, na południe (Katowic).

#katowice #transportpubliczny #tramwajeslaskie
Trelik - Odpowiedni komentarz do planowanego przebiegu linii:

Sarenki, jelonki a p...

źródło: comment_2luwRa9wVqj1SIM1dhmyW2tOzlYCkyDL.jpg

Pobierz
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Trelik: blisko z gęsto zaludnionych osiedli, zachacza o szpital i nie trzeba raczej nic wyburzać.

Przez osiedla lecą busy.

Gdyby był jeden bilet to mogłyby się ładnie uzupełniać

• Odpowiedz
@rzet: mamy czasowe bilety jednorazowe, a ten węzeł park and ride zrobić w Brynowie, tramwaj będzie jechał 20 min do centrum, a nie 40.
  • Odpowiedz
@oficer-prowadzacy: nie jestem z tego miasta, więc patrzę na to z perspektywy TTD ;)

Te lasy nie wiem jak są zaplanowane, załóżmy że nie do ruszenia.
Pierwsze co się rzuca w oczy to nie zaczepienie szpitala.

Z drugiej strony bliżej PKP, a jednak
  • Odpowiedz
@rzet linia ta jest pretekstem. UM i developer klepią się nawzajem po dupach. Po wybudowaniu torowiska zostanie wybudowana droga i będą mogły powstać kolejne osiedla prywatnego developera, który rządzi w tamtym rejonie. Z osiedla, przy którym powstanie pętla, jeździ co 15 minut autobus, który końcowy przystanek ma w Centrum Katowic. Liczba kursów zostanie zredukowana. Nikt nie chce tej lini, ale mieszkańcy w Katowicach nie liczą się dla UM.
  • Odpowiedz
Te lasy nie wiem jak są zaplanowane, załóżmy że nie do ruszenia.

@rzet: raczej nie do ruszenia (możliwe niewielkie cięcia), niedaleko jest rezerwat przyrody z cennymi stanowiskami roślin a same lasy stanowią otulinę GOP

Pierwsze co się rzuca w oczy to nie zaczepienie szpitala.

@rzet: pierwsze to absurdalne dublowanie środków transportu, niedaleko jest linia kolejowa i w zasadzie to do przystanków kolejowych powinien dojeżdżać tramwaj czy autobus. Tylko żeby to było sensowne to pociągi powinny jeździć na linii Dąbrowa Górnicza - Gliwice co max 15 minut, a na Linii Sosnowiec-Tychy co 10 minut (linia
megawatt - > Te lasy nie wiem jak są zaplanowane, załóżmy że nie do ruszenia.

@rze...

źródło: comment_uOTTOVAKwrz1QkPnpB6AsBTGHXXrFLIN.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@MysGG każdy by chciał żeby przystanek był max 100 m od drzwi, ale jednocześnie żeby linia nie leciała blisko domu/bloku. I weź tu zrozum ludzi...
  • Odpowiedz
@Bleck: tylko że konsultacje właściwe dopiero będą. Autobusy i samochody im nie przeszkadzają? tramwaj bo dobrym torowisku jest cichy.
  • Odpowiedz