Wpis z mikrobloga

Koreczki z #informatyka #sieci #siecikomputerowe itd... Przeprowadziłem się ostatnio do nowego mieszkania i niestety brak internetowa, bo trzeba iść kupoc i czekać na monterow. Jednak znalazłem takie małe drzwiczki i bach - ukazała się kraina kabli. Niektóre wpiete w router, inne nie. Nie wiem czy to tylko do naszego mieszkania tak przygotowane, czy jakaś skrzynka zbiorcza wszystkich sąsiadów z bloku. Próbowałem się wpiąć kablem bezpośrednio gniazdko-laptop, ale nic to nie dało. Na routerze hasła nie ma, więc nie ma łatwo. Ktos pomoże? Dla mnie to jakaś magia jest. Tak blisko a tak daleko...

#komputery #pytanie #pomoc #internet #geek #kableboners
Pobierz Xavax - Koreczki z #informatyka #sieci #siecikomputerowe itd... Przeprowadziłem się o...
źródło: comment_VtPmdKsBXABpekhhXqoJyLdzKlPlUlPR.jpg
  • 37
@Xavax: na mój gust na tym chodziła sieć domowa, a w tej chwili jest to martwe. WAN jest niezapalony, więc nic tam nie ma, podejrzewam zresztą, że ten obcięty przewód to własnie strona "do providera".
Swoją drogą, access pointa do wifi zamykać w metalowej puszce - geniusz jakiś to musiał wykombinować...
Mam w chacie racka serwerowego 48U

@Jarek_P: Chodziło mi bardziej o zwykłych zjadaczy chleba co ich nawet kable drażnią i chcą wszystko mieć schowane w ścianach, a broń boże żeby im na ścianie wisiała jakaś metalowa skrzynka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Czyli dupa, nie pohakuje ( ͡° ʖ̯ ͡°) Internet już zamówiony, ale czas oczekiwania 2 tygodnie ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Jak bez ręki, a limit na telefonie się kończy. Dało by się jakoś zlamac hasło, żeby od sąsiada pożyczyć? ( ͡° ͜ʖ ͡°)