Wpis z mikrobloga

@kipowrot: hmmm czyli e46 buda. Ja z pokolenia gdzie takie auto znika mi w tlumie innych mondeo i volvo. takie tam p----------o z ewentualnym zadziorem. Auta dzielimy na dwie grupy - uzytkowe - skoda citygo czyli wozek sklepowy , lub jakies tam giga kombi jako rodzinny transporter powiedzmy dla odmiany dacia logan mcv. Sa auta z drugiej grupy czyli dla przyjemnosci posiadania. Te drugie musza robic ah i oh. I
  • Odpowiedz
@szaremyszki kiedyś też tak myślałem i poniekąd nadal tak myślę, mam taki ciekawy motocykl, przy moto można sobie pozwolić, nie jest użytkowe. Co do samochodu jest ten problem, ze o dobre auto ciężko. Powinno się dobrze zbierać, mieć fajny środek, potrafić podróżować w ciszy przy dużych prędkościach.
Jestem za tym, żeby na co dzień używać aut typu S4, M3 itd.jednak koszty. Jestem petrolheadem, więc gdybym sobie kupil Astre 1.4 czy Focusa,
  • Odpowiedz
@szaremyszki: Biedne e38 :( Jeszcze tylko brakuje jakiegoś oczojebnego koloru na nim. Przez to, że jest czarna to ten "tuning" się tak nie rzuca w oczy. Nawet jeśli takie modyfikacje się komuś podobają.... to ok, ale nie k---a w limuzynach, to nie pasuje za grosz.
  • Odpowiedz
@szaremyszki no i o tym mówię. Ja wolę zawsze wsiadac do fajnego wozu, gdzie mam tapicere, świetne audio, dużo momentu i świetny dźwięk silnika. Akurat nie zarabiam jeżdżąc samochodem i nie jeżdżę samochodem dla przyjemności, tylko z przyjemnością. Motocyklem śmigam ot tak i on może być oderwany od rzeczywistosci.
Do tego dochodzi czas, żeby znaleźć na wszystko. A tak autko mam fajne, nie marnuje czasu na jazdę szajsem.
  • Odpowiedz
@szaremyszki 231KM / 300Nm, od 2tys.obr/min ma 250Nm, 6garow w rzędzie benzyna, 6,5s do 100km/h, 25s do 200km/h, max 257. 1400kg waga.
Przy 3tys.obr/min na 6biegu ma 170km/h.
Dla porównania 350Z ma 23s do 200, a Evo VII ma 22s. :) Beema jest bezkonkurencyjna w kasie do 30kPLN.
  • Odpowiedz