Wpis z mikrobloga

Zaraz się zlatują ciołki od gadania, że schody ruchome są po to, żeby na nich po obu stronach stać.
Więc od siebie dodam, że niektórzy w życiu robią więcej, niż Wy i naprawdę te kilkanaście sekund jest ważne. Bo pociąg ucieka, bo jest się spóźnionym itd.
  • Odpowiedz
@Kramarz: z takim dosadnym info się nie spotkałem, ale za to sporo ruchomych schodów ma przylepione niewielkie znaki po której stronie stać, a po której iść :P
  • Odpowiedz
@Kramarz zawsze wywołuje to u mnie wtf. Przed ruchomymi schodami każdy się spieszy, czy to idzie czy biegnie. Ale już na schodach stoi i czeka jak można sobie wejść jak po zwykłych...
  • Odpowiedz
@Ostatni-zbieracz-prondu: serio, jak często korzystasz z ruchomych schodów, żeby regularna strata parunastu sekund regularnie rujnowała ci życiowe plany? Nic osobistego, po prostu cały czas jestem pod wrażeniem, jak taka pierdoła jak schody jest tu w stanie regularnie eskalować do rangi wielkiego dziejowego konfliktu pt. "poważni, zabiegani biznesmeni za 15k vs. ludzie stojący na ruchomych na schodach" xD
  • Odpowiedz
@tomekpoziomek: Regularnie jeździłem pociągiem w większym mieście (w Poznaniu, żeby dostać się na dworzec trzeba było przez galerię przejść i po schodach się przejechać) i nigdy tych 15 sekund nie zabrakło żebym zdążył.

• Odpowiedz
Rozkłada mnie jakie wykopki mają życiowe problemy :D Ciągły ból d--y, że ktoś stoi na schodach ruchomych zamiast biec albo, że starsza Pani miała czelność się do kogoś uprzejmie odezwać. Weźcie się trochę ludzie ogarnijcie ;-)
  • Odpowiedz