Wpis z mikrobloga

• 0
@dzeksondzekson: Generalnie powoli przekonuje sie do zdania, ze w modelu netflix nikt tak bardzo by sie do tego serialu nie przylozyl, bo nie byloby po co tych teorii tworzyc. Z drugiej strony byc moze dwie linie czasowe bylyby lepszym twistem wtedy. Oczywiscie inna sprawa, ze nikt tych teorii czytac nie kazal;)
@miknan: ja tam jestem bardzo pozytywnie nastawiony do teorii na reddicie bo sam pamietam jak siedziałem na polskim forum Lost zbudowanym chyba na legendarnym szablonie php by przemo i śledziłem wszystko co było związane z serialem. Potem nie miałem tak z żadnym serialem do czasów gry o tron, ale i tam nie śledziłem jakoś specjalnie bo i teorii było mniej - tzn jak jakieś były to bardzo złożone i w większości
@miknan: jeszcze zostaje sprawa czy Dolores to wyatt albo kto właściwie nim jest, jak wyglądał incydent i kto zginął w parku czy np był to logan albo William bo do tego prowadzi ich wątek. No i czym tak naprawdę jest nowy wątek forda, czy to nie przypadkiem celowe obudzenie maeve zeby załatwiła w jakis sposób sprawę z zarządem ktory chce sie pozbyć forda.
  • 0
@dzeksondzekson: Zgadza sie. Mnie np. srednio przekonuje teoria, ze Dolores zabija Logana, co z jednej strony budzi w Williamie nienawisc (chociaz sam ewidentnie uwaza, ze Logan to dupek i trzymal mu noz na gardle) a z drugiej chec doglebnego poznania parku. Cieszy mnie, ze HBO jakis specjalnie nie cisnie z drugim sezonem, ma byc najwczesniej w 2018 roku, wiec moze to jednak nie bylo szykowane jako typowy tasiemiec.
@miknan: nie cisną bo sie na tym przejechali np w przypadku true detective gdzie za szybki sezon drugi odbił im sie czkawka. Pierwszy sezon westworld powstawał od 2014 do teraz wiec biorąc pod uwagę ze mamy końcówkę 2016 nie dziwi mnie specjalnie ze trzeba bedzie czekać kolejny rok
@miknan według mnie musi do czegos tragicznego dojść w finale co złamie Williama. Przecież w tym odcinku on chce jeszcze szukać Dolores czyli sklamal Loganowi. Pewnie jak zobaczy że ona zabije Logana albo inny host to zrobi, to stwierdzi że jego kumpel miał rację jeśli chodzi o hosty i zacznie przybywać do parku tylko w jednym celu. Ciekawe tylko jak uratuje Forda - czy finansowo czy uratuje mu życie że moze potem
  • 0
@BadWood: Jezeli dojdzie do jakiegos zabojstwa, to moze to jakos pomoze zatuszowac, poki co na specjalnie decyzyjnego (w czasie Logana) to w tej firmie nie wyglada. Mimo wszystko dalej nie czuje, ze zobaczylby zabojstwo logana i by nagle zaczal za nim tesknic. Dopiero co mu grozil nozem, a i gdyby nawet logan zostal zabity przez hosta, to pewnie nie bez powodu. A w tym ostatnim odcinku nie bylo czasem tak, ze
@miknan może nie tyle tęsknić ale mógłby poczuć gniew że był taki latwowierny a Logan miał rację. William nie jest liderem a jednak to MiB jest potem prezesem wielkiej firmy - według mnie to jasne - Logan musi zginąć bo jak inaczej William dostałby stanowisko prezesa biorąc pod uwagę że Logan jest jego przełożonym? Ciężko powiedzieć czy to była mina świadcząca o pomylce, ja bym powiedział że to była mina mówiąca: o