Wpis z mikrobloga

@No25: Złapał piłkę rękę - dostał czerwoną kartkę. Przecież zagranie ręką jest dozwolone, tylko karane kartką. Nie ma podstaw do zmiany przepisów a tak chyba nastąpiło. Chciał uratować zespół przed stratą bramki, zagrał ręką moim zdaniem o żadnym golu nie może być mowy.

http://www.sport.pl/pilka/1,64946,20046178,euro-2016-rewolucja-w-futbolu-suarez-nie-bedzie-zadowolony.html
@Foliarz: Nigdzie nie pisałem o zmianie przepisów tylko skomentowałem Twój tekst, że nic złego nie zrobił bo zrobił, to było zwykłe oszustwo i dążenie do wyniku za wszelką cenę pomimo lansowanego wszędzie fair play. Jeszcze potem skakał jak głupi z radości jak się okazało, że dzięki temu przeszli dalej, nie musi mi się takie zachowanie podobać.

Złapał piłkę rękę - dostał czerwoną kartkę. Przecież zagranie ręką jest dozwolone, tylko karane kartką.
@No25: Ja #!$%@?, gdzie gryzienie, a gdzie zagranie ręką? Co ty porównujesz w ogóle?

A co do tego zagrania ręką, to było takie zagranie va bank, rosyjska ruletka, postawienie wszystkiego na jedna kartę i moim zdaniem nie można tego nazwać oszustwem. Było niezgodne z zasadami i duchem gry, ale również jest to część tej gry. Jest za to kara, która została wyegzekwowana, dlatego było uczciwie. Jakby sędzia nie odgwizdał karnego i
@Sondokan: Niefortunnie się wyraziłem, chodziło mi o to, że zagrania ręką są częścią tej pięknej gry, Suarez dostał za swoje, wyleciał z boiska ale zmiana przepisów jaka nastąpiła po tej akcji jest totalnie bez sensu.