Wpis z mikrobloga

Ale o uzaleznieniu od jakichkolwiek nootropow pierwsze slysze.

@NioseSmierc: piszesz tutaj o tym ze te substancje daja Ci chec do dzialania, poprawiaja koncentracje, kolory jakie widzisz, a do tego regulujesz nimi sen, a na koniec piszesz ze zadna z tych substancji nie uzaleznia.

Jak to mozliwe?
  • Odpowiedz
@xevske: owszem- to pierwsza rzecz.

A druga jest taka ze konsekwencje bycia uzaleznionym od jednych substancji moze byc totalnie dewastacyjne dla organizmu, a np. uzaleznienie od szklanki soku pomaranczowego codziennie na sniadanie juz nie tak bardzo.
  • Odpowiedz
  • 11
@Wafellini Zanim sie wypowiesz przeczytaj definicje nootropow czy konkretnie sa. Wole regulowac sen Adrfinilem ktory w watrobie motabilizuje sie do modafinilu niz rozregulowac sobie cykl dobowy. Mam taki organizm ze jak wleze w tryb nocny to naprawdę tygodniami mam problem z przestawieniem sie na tryb dzienny. Kiedy masz skurcze miesni siegasz po magnez. Ja skurczow miesni nie mam mam za to problemy z koncentracja, ogromna doze lenistwa i prokrastrynacjii dlatego zeby
  • Odpowiedz
@NioseSmierc: Tez bralem nooptept czy jak to sie pisze, wydaje mi sie ze cos tam dzialal ale byc moze to efekt placebo.

Zadam Ci inne pytanie. Bierzesz te leki o nie do konca zbadanym dzialaniu juz przez rok, jak zmieniles swoje zycie dzieki tym lekom?

Skoro siedzisz w tym od 2012, to do ciebie tez to pytanie @ThePr0
  • Odpowiedz
  • 1
@Kypy Powiem tak. Przed tymi Suplementami! To nie sa leki to suple. Geberalnie nie bylo rozowo. Od kiedy je zazywam, znalazlem kobiete swojego zycia, mam swietna prace ktora lubie, nie mam juz lęków spolecznych, zapomnialem praktycznie jak smakuje alkohol. Generalnie zycie nabralo po prostu kolorow, gdyby nie te suple dalej gnilbym w domu zlekniony bojac sie ruszyc na krok a o zagadaniu do panny to zapomnij. Poorawily mi samoocene, stalem sie
  • Odpowiedz
  • 1
@Elegant nootrop zeby byl nootropem nie powinien posiadać zadnych lub minimalne skutki uboczne. Przeczytaj sama definicje tego slowa. Przy tym co ja biore jedynym skutkiem ubocznym byl bol glowy bo zapomnialem o cholinie. Przy prl 8 53 jesli jest w proszku to znieczuli ci lekko jezyk ale jak zapakujesz w kapsulke to same pozytywy. Poczytaj dowiedz sie, sam wyrob sobie opinie, wiedza to wspaniala rzecz wystarczy poszukac
  • Odpowiedz
@NioseSmierc: Ciekawa sprawa :)
Gratuluje zatem.

Ciekawe ile to efekt placebo a ile efekt leku.
Mam na mysli, ze sama swiadomosc ze bierzesz lek ktory dodaje pewnosci juz mogla Ci jej dodac, a potem reszta potoczyla sie efektem kuli snieznej ;-)
  • Odpowiedz
@NioseSmierc: samego noopa biorę ale dużych zmian nie zarejestrowalem, jednak nieregularnie, czasem alko się pojawia. Choline z jajek głównie dostarczam =p kończy mi się data ważności na moj, polecisz jakiś sensowny mix i sposób dawkowania? Będę mega wdzięczny!
  • Odpowiedz
  • 4
@Kypy Uwierz mi ze to nie jest fekt placebo. To sie widzi i czuje. To za silna zmiana zeby odpowiadal za to efekt placebo. Poza tym wbrew temu c i sadzisz taki np. Nooptept dorobil sie naprawde wielu badan ktore potwierdzaja ze dziala. To samo tyczy piracetamu ( u wiekszosci vendorow znajdzies analogi piracetamu, sam nooptept nim jest) a piracetam jest w polsce zarejestrowanym lekiem na recepte. Wlasciwie to wiekszosc nootropow
  • Odpowiedz
@Theia: Poczytaj moje komentarze xD tak właśnie działają nootropy. @Ploop: Zanim wybierzesz odpowiedni dla sb nootrop zrób ten test. http://pl.swissherbal.eu/test-bravermana/ dopiero wtedy szukaj i zamawiaj. Nooptet nie jest nzt z limitless, Na mnie tak działa bo mam problemy z acetycholiną. Ty tego problemu możesz nie mieć. Możesz mieć problem z pamięcią z dopaminą czy innymi neuroprzekażnikami, może jesteś nerwowy wtedy fenibut jest dla cb odpowiedni. Z prokastrynacja? Fenolopiracetma
  • Odpowiedz