Aktywne Wpisy
InnyWymiar90 +83
ja p------e jak ja kocham życie własnie pije sobie cisowianke w domu, kabaretki na dupie, najedzona hotdogiem z żabki. Nic mi wiecej nie potrzeba ogladam sobie co piszą przegrywy na wykopie, kotek siedzi mi na kolanach. Przypominam kabaretki na dupie wiec zero potrzeb zero estrogenów nie musze z nikim walczyc bo nie mam o co. Mam hajsy mam jedzenie i bezpieczenstwo i kabaretki na dupie. Pozdrawiam
Zaid +123
Dla tych, którzy śledzą moje szalone zagranie na rynku kryptowalut – dziś udało się osiągnąć pierwszy kamień milowy: 500 tys. PLN! To oznacza zysk +123% od czerwca 2023.
Jak wspominałem wcześniej, nie zrobiłem żadnego magika podczas ostatniego okresu konsolidacji, nawet gdy wartość portfela spadła do <70 tys. USD. Było wtedy troche szyderczych komentarzy, ale pamietajcie ze ja naprawde sie pogodzilem nawet ze strata 100% tego kapitału. W tym czasie zdecydowałem się jednak na
Jak wspominałem wcześniej, nie zrobiłem żadnego magika podczas ostatniego okresu konsolidacji, nawet gdy wartość portfela spadła do <70 tys. USD. Było wtedy troche szyderczych komentarzy, ale pamietajcie ze ja naprawde sie pogodzilem nawet ze strata 100% tego kapitału. W tym czasie zdecydowałem się jednak na
Dalej mi się nie chce, bo szkoda strzępić ryja. Wyborcy PISu to jednak największe polactwo w tym kraju. Wszystkie cechy polaczka wychodzą na wierzch. Każdy do złodziej i niech ma gorzej niż ja
#4konserwy #neuropa #bekazpisu #bekazlewactwa #rekomunizacja #polityka
@Mordeusz: Na przesłuchaniu. Przecież urzędnicy to nie idioci i będą się dopytywać co to za klient, jaki obrót z nim zrobiłeś, gdzie umowa, czemu tak często tam jeździsz. Nie wytłumaczysz się ze wszystkiego, więc uważaj na swoje pomysły
@Internet_the_explorer: nie jest tak, że w praktyce ludzie to dominujące przeznaczenie naginają do granic wytrzymałości? Jakie jest uzasadnienie, żeby 1 pracujący mógł sobie odliczyć komputer, czy aparat czy cokolwiek innego a 2 już nie?
Dlaczego tak jest? Ponieważ produkt czy usługa, która ostatecznie do ciebie trafia nie powinna zawierać obciążeń podatkowych, które powstały niejako podczas jej wytwarzania
@Internet_the_explorer: Miałem na myśli swój konkretny przykład, kiedy to serwisowałem sieci i komputery klientów. Jednego miesiąca nie zdarzył się ani jeden wyjazd, innego kilka. Umowa nie stanowi problemu, chociaż z większością klientów miałem ustną.
@Internet_the_explorer: Pisałeś, że urzędnicy nie są idiotami. Cóż, przedsiębiorcy w większości też nie.
@Mordeusz: spotkałem już ludzi, którzy remont chałupy rozpoznwali w kosztach. Spodziewam się, że na tych kilemtrówkach to mogą być cuda, które nie schodzą się wcale ze stanem licznika.
@Internet_the_explorer: No to będą musieli zacząć, też mi się nie uśmiecha dodatkowy przepis który zmusza mnie do czegoś ale w porównaniu z całą resztą gówna z którą trzeba się na codzień borykać w tym kraju to nie uważam, że to jest aż tak bardzo problematyczne.
Nie denerwuj się "Andrzeju"
Ja zwyczajnie uważam że nie powinno się odliczać niczego z tytułu prowadzenia działalności gospodarczej.
Jest ci potrzebny samochód, komputer, garnitur czy cokolwiek innego do prowadzenia biznesu to ponoś koszty z tymi dobrami związane nie widzę powodu dla którego społeczeństwo miało by dokładać do twojego biznesu.