Aktywne Wpisy
Ehh. Chłop się boi że umrze na zawał. Wszystko przez Nerwice. Ehh. Pytałem się mamy a mama powiedziała że nie ma opcji abym z nią spał. Ehh its over dla chłopa. Chłop 22 lata a się boi samemu spać bo umrze we śnie. Śmiechu warte. Koń by się uśmiał.
Śpisz Sam=Oski
Śpisz z mamą= Chłop
#przegryw ##!$%@? #nerwica #nerwicalekowa
Śpisz Sam=Oski
Śpisz z mamą= Chłop
#przegryw ##!$%@? #nerwica #nerwicalekowa
frugASS +22
. >:((((((
Dalej mi się nie chce, bo szkoda strzępić ryja. Wyborcy PISu to jednak największe polactwo w tym kraju. Wszystkie cechy polaczka wychodzą na wierzch. Każdy do złodziej i niech ma gorzej niż ja
#4konserwy #neuropa #bekazpisu #bekazlewactwa #rekomunizacja #polityka
Komentarz usunięty przez autora
Prywaciarz wrogiem polskiego narodu!
Komentarz usunięty przez autora
Mamy więc do czynienia z przywilejem - Zdzisiek zapłaci więcej od Mietka za wyjazd w weekend na działkę tylko dlatego, że różnią się formą zatrudnienia od poniedziałku do piątku. Moim zdaniem istnienie tego przywileju jest nieuzasadnione.
Po
@smyl: I dokładnie w tym momencie powstaje martwy przepis. Jakim cudem urzędnik sprawdzi, czy samochód pojechał na działkę w sobotę, czy do klienta w poniedziałek? A do klienta w sobotę nie można pojechać?
A z drugiej strony istnieją przecież prywaciarze, którzy trzaskają po kilkaset kilometrów dziennie wyłącznie w celu firmowym.
@MKULTRA: Wiem, prowadziłem kiedyś. Mam działalność od ponad dekady. Masz klienta w mieście oddalonym o 50 km. Wystawiasz mu faktury. Jakim cudem urzędas sprawdzi, czy w danym miesiącu byłeś u niego 2 razy czy 20 razy?
Może wytłumaczę na czym polega problem, bo nie będąc doradcą podatkowym albo przedsiębiorcom, który miał kontrolę możecie nie mieć świadomości jak to wygląda.
Posiadanie samochodu w przypadku zdecydowanej większości działalności gospodarczej jest tak niezbędne jak posiadanie komputera. Trzeba dojechać do klienta, zrobić firmowe zakupy, dojechać do pracy itp. Do pewnego czasu fiskus uznawał, że nawet jedno prywatne użycie dyskwalifikuje możliwość dokonywania odpisów amortyzacyjnych