Wpis z mikrobloga

#programowanie #cnc

Witam i od razu przepraszam jesli kogoś niepotrzebnie zawołałem, ale mam pytanie. W firmie w której pracuję pracownik obsługujący zaczyszczarkę PCV zmienił tapetę na pulpicie (Windows 7). Zrobil to jakies 2 miesiące temu pewnie z nudów. Dziś nie chcial odpalić sie program do zaczyszczania, ponieważ okazalo sie, że została utracona cala baza danych. Informatyk powiedzial, ze mogla (ale nie musiała) miec na to wpływ zmiana tapety, kilku Januszow to usłyszało i wyrok został wydany. Powiedzcie mi proszę czy taka sytuacja jest możliwa? Czy zmiana tapety na pulpicie 2 miesiące temu mogla miec wpływ na dzisiejszą awarię?
  • 35
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rymncimpir: To bardzo prawdopodobne, jeśli ściągałeś tę tapetę z jakiegoś tam pliku trzymającego motyw, czy jak to się nazywa. Najczęściej te paczki są zawirusowane.
  • Odpowiedz
@Rymncimpir: jeszcze chyba w windowsie 95 znajomy który też potrafił tylko tapetę zmienić postanowił pogrupować wszystkie pliki na komputerze wg rozszerzenia. Komputer po tym zabiegu się nie obudził i trza było nowy system. Wierzę że jak się jakiś imbecyl postara to wszystko zepsuje. A informatyk powinien mieć kopie takich rzeczy skoro skoro to jego praca.
  • Odpowiedz