Wpis z mikrobloga

@Nieboslaw: Tak dokładnie trwa odladzanie/zabezpieczanie samolotu przed startem. W czasie postoju na ziemi samolot "nałapał" szronu, który należy usunąć ze skrzydeł i statecznika pionowego i poziomego i to właśnie na zdjęciu się dzieje. Plyn do odladzania sklada sie w głównej mierze z glikolu.
@gaily: Jeśli EW1731 KTW-DUS to do zobaczenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@airfield_ops Linie lotnicze są za to przymusowo obciążane, czy mają to gratis na podstawie jakichś przepisów? Bardzo często latam i zawsze zimą mnie to interesowało
  • Odpowiedz
@Issac: Nie, płyta do odladzania posiada odpływy i zużyty płyn jest zbierany i neutralizowany.
@Tobol: To czy samolot bedzie odladzany to decyzja kapitana - to nie przymus. Usługa wykonywana jest przez firmę handlingowa na podstawie umów z linią lotniczą, oczywiście nie jest darmowa - rozlicza sie zużytą do operacji ilość płynu.
  • Odpowiedz
@airfield_ops: @raadaar: tak poza tematem, ostatnio byłem mega zdziwiony, że mój bagaż rejestrowany dotarł ( ͡° ͜ʖ ͡°) miałem dwie przesiadki (FRA i ADD - tak, Etiopia...) oraz międzylądowanie w SSG (Gwinea Równikowa). jak wysiadłem w Kamerunie to aż się zdziwiłem, że bagaż jednak jest, bo byłem przygotowany na trzy dni opóźnienia. coś tam jednak działa ten ground handling :P

z powrotem leciałem do
  • Odpowiedz
@Pjongjanska_ferma_zolwi: Wszystko zależy od warunków atmosferycznych i użytego stężenia. Zakres działania to od 5min w ekstremalnych warunkach tj. Np marznący deszcz do kilku godzin w przypadku lekkiego mrozu bez opadów. Powinno odladzać sie przed samym startem żeby zminimalizować szanse na przekroczenie czasu holdover Time - czyli czasu w ktorym samolot jest w pełni zabezpieczony.
  • Odpowiedz