Wpis z mikrobloga

@LuckiesFlow: no jakoś się wystraszyli tego grania :D

@posuck: zajebiste są, nawet się nie spodziewałem, że za małą kasę można mieć takie fajne ubranie do lasu.
@Ponurarura: z decathlonu, z działu dla myśliwych
http://www.decathlon.pl/spodnie-statikam-100-imper-id_8339144.html

Do spodni dokupiłem jeszcze parkę i jestem mega zadowolony z tego, że jest w tym komplecie ciepło, ogólnie fajnie wygląda. Jedynym minusem jest lekki szelest gdy się chodzi. Polowanie z podchodzeniem może być trudne.

Dodam
@radzio541: choć osobiście nie popieram uprawiania myślistwa (przynajmniej nie we wsiach czy terenach zamieszkałych przez ludzi), kultura Św. Huberta i całe zawołania łowieckie są bardzo archaiczne i przez to ładne. Ostatnio jadąc rowerem w okolicach lasów pod Toruniem, myśliwi chyba szukali kuropatw i do dzisiaj nie zapomnę tego dźwięku sygnałówki, które echo lasu niosło aż do szosy, którą jechałam. Piękny dźwięk.
@radzio541:

Do ciebie i tak nie będą docierały jakiekolwiek argumenty

Do Ciebie zapewne też nie, ale wiedz jedno. Ja do nikogo na podwórko z bronią nie przychodzę. Wy, myśliwi, tak - chociażby do mnie.
@radzio541: Sygnałówkę masz czeską czy pszczyńską? Bo nie widzę dobrze na zdjęciu, ale wydaje mi się, że nie jest to Pless.
Grasz sygnały myśliwskie czy muzykę też?

Też kiedyś grałem na rogu, na początku na czeskim właśnie, a potem na parforcehorn w zespole trębaczy, graliśmy muzykę myśliwską, także msze hubertowskie.
Raz nawet na Mistrzostwach Polski miałem okazję grać na Rogu Wojskiego - dokładnie tym, który jest trofeum przechodnim w mistrzostwach, a
@RepsForJesus: czeska kupiona przez koło w celu grania na polowaniach.
Oo msze hubertowskie przy muzyce myśliwskiej to jest coś wspaniałego. Ostatnio u nas w mieście odbywał się festiwal dary lasu wraz z hubrtusem okręgowym. Ciary niesamowite gdy zaczęli grać Darz Bór a ja jako trzeci wchodziłem ze sztandarem do kościoła . ()