Aktywne Wpisy

Nacho_Libre +13
#sluchamzlastfm #sluchamzlastfm2 #muzyka #spotify #lastfm
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham
Dzień dobry,
W ten niedzielny poranek zapraszam do cotygodniowego Waszego zestawienia najczęściej słuchanych albumów w serwisie last.fm w kończącym się tygodniu.
Słucham

njay +111
#kupujcopolskie
Dzisiaj pragnę odkryć z wami, które soki są produkowane przez polskich producentów, a które przez zagranicznych.
Zachęcam do kupowania polskich produktów, wspierajmy naszą gospodarkę na skalę swoich możliwości, czyli w zakupach codziennych!
Polskie marki:
Dzisiaj pragnę odkryć z wami, które soki są produkowane przez polskich producentów, a które przez zagranicznych.
Zachęcam do kupowania polskich produktów, wspierajmy naszą gospodarkę na skalę swoich możliwości, czyli w zakupach codziennych!
Polskie marki:

diety bezglutenowe, diety paleo, weganizm, sranizm, chuje muje dzikie weze, nisko weglowodanowe, wysokobialkowe, tluszczowe - po c--j to wszystko? czy naprawde marketing i ogolne s----------e, lenistwo i inne czynniki wplynely az tak bardzo na ludzi, ze w----------a ze swojej diety (w sensie zywienia, nie odchudzania), kolejne produkty? zdaje sobie sprawe, ze przykladaja sie do tego tez producenci, bo sporo produktow jest coraz bardziej s---------h i gorszej jakosci. ale naprawde trzeba n---------c wszedzie ta papka, ze to zle, tak nie schudniesz, w---------z gluten - jestes podludziem. jesz mieso - idz w c--j dziwolagu. dokad to wszystko zmierza?
Dodatkowo ludzie, angażując się fizycznie, psychicznie i często emocjonalnie w takie "zabawy", zdobywają wiedzę na dany temat - nierzadko całkiem sporą(pomińmy już fakt czy zagłębiają się w
@YW5kcnplag: O ile dieta bezglutenowa w żywieniu osób bez nietolerancji pokarmowych nie ma wiele sensu, o tyle znam wiele osób którym dieta wegetariańska niesamowicie służy. Co do ograniczenia węgli i przewartościowania piramidy żywieniowej - nie rozumiem jaki masz z tym problem?
@Graf: haha, r-------a mnie ta recepta
i nie chodzi mi tutaj tylko o diete wysoko/nisko dla ktorejs z wartosci - tylko ogolnie, o takim... przewazaniu szali na ktorakolwiek ze stron, celem poprawienia zdrowia?
@YW5kcnplag: Każdemu służy coś innego. Ja się świetnie czuję na wysokotłuszczowej diecie, ktoś inny na wysokich węglach, kwestia żeby sprawdzić co jest dobre dla Ciebie.
Jasne, szablonowe wciskanie wszystkim tego samego jest bez sensu, z drugiej strony w latach 90 istniał tylko jeden model żywienia, teraz mamy przynajmniej w czym wybierać;)
@easy_tf
@Graf i tak i nie. Jeśli jest to decyzja jednostki z powodu niedo*ebania mozgowego, to tak, racja. Tylko, że dużą część osób jest w chwili obecnej mocno uczulona na różne, coraz to bardziej dziwne rzeczy i sa tez różne choroby które wykluczają poszczególne produkty z diety. Z tad też taki a nie inny pomysł na diety. A że ludzie nie wglebiaja siębw to, że weganizm jest zalecany
Wg. mnie im "większy" wybór tym lepiej i to się tyczy prawie wszystkiego ( ͡° ͜ʖ ͡°)