Aktywne Wpisy
Jakis_Leszek +14
Załóżmy hipotetyczną sytuację;
Macie koleżankę, która się wam podoba ale nie wiecie jak zagadać i pociągnąć znajomość dalej: wiecie że uwielbia koty i jest ta słynna kociara. Źrenice się jej rozszerzają gdy widzi kota. No i ma urodziny, zostałeś zaproszony tylko Ty. Czy taki prezent jak pić tel byłby dobry?
Jak byście zareagowały na taki prezent?
Jakby
Macie koleżankę, która się wam podoba ale nie wiecie jak zagadać i pociągnąć znajomość dalej: wiecie że uwielbia koty i jest ta słynna kociara. Źrenice się jej rozszerzają gdy widzi kota. No i ma urodziny, zostałeś zaproszony tylko Ty. Czy taki prezent jak pić tel byłby dobry?
Jak byście zareagowały na taki prezent?
Jakby
pamparam2 +267
Chciałem wpis wrzucić już wczoraj, ale byłem tak k---a naćpany, że przez 40 minut nie potrafiłem przebrnąć przez tagi.
Neon Demon
Czekałem na ten film, trailer zapowiadał się ciekawe, do tego Elle i Jena Malone <3
No więc tak, młodziutka Elle Fanning, lat 16, dostaje propozycję od jakiejś tam agentki, żeby sprawdzić się u superfotografa w superagencji. Elle jest uosobieniem cnoty, piękna, słodka, niewinna. Nagle zostaje wrzucona w świat modelek, gdzie każda się k---i i głównie o tym gada w olbrzymich toaletach na backstage'ach.
Elle szybko trafia na salony, starsze modelki oczywiście w-------e i zazdrosne.
W międzyczasie bohaterka poznaje młodego chłopaka i miewa sporo problemów z cieciem w jakimś motelu granym przez Keeanu. No ten k---a to już chyba każdą rolę jaka się nadarza bierze.
No ale gdzie tu horror? Odgrywa się on głownie w psychice młodej bohaterki, która poznaje świat k---w od wewnątrz, gdzie agentka-lesbijka rucha trupy w kostnicy, a reszta k---w postanawia za wszelką cenę pozbyć się Elle. która powoli zatraca siebie i staje się kolejną kukłą na wybiegu. Im dalej tym dziwniejszy staje się film.
Na pewno dużo bierze on z Showgirls (1995).
Co na plus? Zdecydowanie jest to jeden z lepiej wyglądających filmów jakie dane mi było oglądać w tym roku, wizualnie bije konkurencje na głowę. Ścieżka dźwiękowa również wypada ciekawe, bo z biegem filmu staje się co raz bardziej pokręcona.
Chyba ciężmi mi jako facetowi wczuć się ten film, jednak oglądało się bardzo przyjemnie. Niestety mało horroru w horrorze, przerost formy nad treścią. Warto jednak obejrzeć chociażby na w/w zdjęcia, bo są k---a piękne.
Później wrzucę wpis o Don't Breathe (2016), także polecam subskrybować #crystalhills bo inaczej Gonciu będzie smutny