Wpis z mikrobloga

I weź tu człowieku kup samochód.

Jak zadzwonisz i pytasz czy w ciągu tygodnia możliwe jest obejrzenie samochodu to ok, przyjedzie pani piątek na przykład.

Ale jak dodajesz potem, że chcesz sprawdzić samochód u mechanika to jednak nie, tylko w niedzielę i najlepiej w największy deszcz.

Ach kurde, wiem, że samochód bez usterek to tylko nowy może być. Nic nie przekonuje sprzedawców, gdy mówię im, że jak będzie coś zepsute to wtedy może też kupię i naprawie. Nic, zero uczciwości.

Jak się psuje to sprzedaję i ukrywam co można, polska mentalność.

(,)

#gorzkiezale
  • 95
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Madzigold niestety tak to bywa. Najlepiej wydać trochę pieniazków na firme szukającą samochodu za Ciebie. Nie jest to drogie, ale na pewno mniej na tym stracisz :)
  • Odpowiedz
  • 0
@perkaman słyszałam o takich firmach. I coraz częściej się nad nimi zastanawiam, zwłaszcza, że samochód którego szukam jest zazwyczaj średnio 400 km ode mnie( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Madzigold niestety musze Cie zmartwic, uszkodzony samochod mozna tez kupic w salonie. Ojciec znajomego kupil w salonie Peugeota ale mial z nim straszne problemy, a w reflektorze byly kawalki szkla. Okazalo sie ze samochod spadl z ciezarowki podczas transportu, wyklepali i dali do sprzedazy
  • Odpowiedz
@kubson93: każdy ma znajomego, którego znajomego ojciec kupował w salonie auto, które spadło z lawety. To jakaś plaga ;)
@perkaman: za używanie zdrobnień typu "pieniążki" powinien być perm i kotwica w plecy. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@Madzigold: jakiego auta szukasz, że w pobliżu nie ma nic ciekawego?
  • Odpowiedz