Wpis z mikrobloga

temat wałkowany w kółko - program do odzyskiwania danych z karty sd - pobrałem już 3 różne wg poleceń googli i wszystkie jak przyszło co do czego okazały się płatne. card recovery 6.1, mini tool power data recovery, dr. fone (xd) ... pomocy.
#windows #android #software #it
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@tmekuu: Musisz skołować sobie adapter na karty sd i włożyć ją do czytnika w laptopie. Wtedy komputer odczyta ją jako dysk zewnętrzny i wtedy na przykład recuva albo ontrack easyrecovery (chyba nie muszę mówić gdzie szukać pełnych wersji tych programów ( ͡° ͜ʖ ͡°))

Edit: I jak najszybciej wyjmij karte z telefonu/tabletu i przestań zapisywać na niej dane!
  • Odpowiedz
@hairy: ee już dawno wyciągnąłem ją z telefonu - teraz szukam programów :\ jest na niej ~1200 zdjęć - płatny program mi ich nie odzyskał tylko pokazał że jest na niej 6000 plików jpg (niestety to nie moje zdjęcia więc nie wiem czy są tu te poszukiwane). @Dreamek: wiem że pół roku temu ratowałem kumplowi sd i się udało - także to tylko kwestia czasu aż sb przypomnę
  • Odpowiedz
@tmekuu: Jeszcze mogę dorzucić Photorec, chyba do ściągnięcia razem z TestDisk, używam jak Recuva nie da rady, bo photorec trochę syfi w nazwach plików :D
  • Odpowiedz
@tmekuu: Bez interfejsu i wodotrysków (sam wizard na początku co i gdzie chcesz wyszukać) raczej dokładnie opisuje właśnie Recuve. Wielokrotnie odzyskiwałem nią zdjęcia więc potwierdzam, że działa. No tylko tak jak mówiłem potrzebny jest adapter i program z zatoki. :)
  • Odpowiedz