#retrocomputing #amiga #3d Słynny Teapot - scena demonstracyjna z programu Real3D 1.4 - genialnego jak na owe czasy raytracera dla Amigi 500. Perspektywa troszkę inna niż można spotkać w sieci, no i w full-hd! Całkiem nieźle jak na 1991, c'nie? ;-)
Projekt renderowałem na trochę szybszej Amidze ale aż korci mnie, żeby sprawdzić, ile czasu potrzebowałaby poczciwa pięcsetka do przeliczenia* takiej sceny w 1920x1200.
*) moje, dość pobieżne wyliczenia wskazują, że powinno jej to zająć około tygodnia.
@sirgorn Na tym obrazku ogólnie jest sporo fajnych tricków, które sprawiają, że wszystko wygląda całkiem realistycznie. Część z nich jest nawet opisana w instrukcji do programu.
Słynny Teapot - scena demonstracyjna z programu Real3D 1.4 - genialnego jak na owe czasy raytracera dla Amigi 500. Perspektywa troszkę inna niż można spotkać w sieci, no i w full-hd! Całkiem nieźle jak na 1991, c'nie? ;-)
Projekt renderowałem na trochę szybszej Amidze ale aż korci mnie, żeby sprawdzić, ile czasu potrzebowałaby poczciwa pięcsetka do przeliczenia* takiej sceny w 1920x1200.
*) moje, dość pobieżne wyliczenia wskazują, że powinno jej to zająć około tygodnia.
@arti040: Mam nadzieję że na prawdziwej:)
Komentarz usunięty przez moderatora