Wpis z mikrobloga

Mój znajomy napisał kilka książek, m. in. "Ślepy Maks. Historia łódzkiego Ala Capone" oraz kilka innych, które polecam w szczególności ludziom interesującym się historią (Łodzi i nie tylko). Remek - bo tak na imię ma autor tych książek - ma naprawdę niesamowitą wiedzę dotyczącą dziejów wojennych i przedwojennych. Jako, że Remek urodził się i mieszka w Łodzi, to właśnie o tym mieście wie i pisze najwięcej.

Na moją prośbę napisał artykuł, pt. "Spacer tamtą Piotrkowską", który pozwoliłem sobie dodać jako znalezisko. Mam nadzieję, że ten krótki tekst zainteresuje ludzi z #lodz #ocieplaniewizerunkulodzi

Gdyby ktoś uznał go za wartościowy, proszę o wykop, chociaż naprawdę samo przeczytanie go i pozostawienie opinii tutaj, pod znaleziskiem czy na stronie będzie dla autora czymś bardzo fajnym. Link do znaleziska: Spacer tamtą Piotrkowską

Taguję również #ciekawostkihistoryczne. Jakby artykuł okazał się poczytny to jest opcja, że namówię Remka na rozdajo z jedną z jego książek (a może kilkoma) ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Pobierz
źródło: comment_mRlrK0VF6KieYvDjlmcTI5KyBkLQ2py1.jpg
  • 2