Aktywne Wpisy
Ktoś coś? #kiciochpyta #humorobrazkowy
WielkiNos +33
To niesamowite jak niektórzy ludzie się rzucili do szkalowania dziewczyny za zrobienie facetowi blowjoba w fotobudce.
Cóż za pruderyjność. Jestem nieco zszokowana wyobrażeniem jak musi wyglądać życie seksualne wielu ludzi jeśli byle obciąganie w budce foto to dla nich takie olaboga. Nie dziwne, że wielu facetów chodzi na dziwki. Tam przynajmniej mogą liczyć na jakieś większe urozmaicenie niż w domu pod kołdrą przy zgaszonym świetle.
Pragnę jeszcze tylko zauważyć, że kobiety, które
Cóż za pruderyjność. Jestem nieco zszokowana wyobrażeniem jak musi wyglądać życie seksualne wielu ludzi jeśli byle obciąganie w budce foto to dla nich takie olaboga. Nie dziwne, że wielu facetów chodzi na dziwki. Tam przynajmniej mogą liczyć na jakieś większe urozmaicenie niż w domu pod kołdrą przy zgaszonym świetle.
Pragnę jeszcze tylko zauważyć, że kobiety, które
Powoli szykuję się do uszycia swojej pierwszej teczki #diy. W #leatherworking bawię się już prawie rok, głównie to były małe akcesoria skórzane typu portfele czy pokrowce na różne rzeczy. Zdarzyły się 2-3 małe torebki damskie. Teraz czas na coś większego :) Na razie wycięte mam elementy konstrukcyjne teczki oraz organizer, który będzie przyszyty do przegrody. Na razie nie mam wyciętej rączki, cały czas myślę jaką metodą ją wykonać. Tak samo myślę nad zamykaniem, czy na zamek mosiężny (#!$%@?ństwo 20GBP kosztuje) czy na dwa paski biegnące od tyłu teczki.
Skóra to kark blankowy garbowany roślinnie z polskiej garbarni z Kalisza, farbowana ręcznie, co widać niestety. Wiedziałem że nie uzyskam idealnego, jednolitego koloru, ale trochę spieprzyłem sprawę, pierwszy raz malowałem cały kark (1.2m^2), zazwyczaj mniejsze elementy. Ale nie chciałem malować elementów po wycięciu, żeby nie ubrudzić farbą mizdry ("lewa" strona skóry) bo teczka będzie bez żadnej podszewki (pierwsza teczka, na szaleństwa typu kozi welur przyjdzie czas później).
Chcecie mireczki abym relacjonował dalsze postępy? Zapraszam do obserwowania tagu #leatherworking, postaram się coś tam czasem wrzucić :)
#modameska #ubierajsiezwykopem #hobby #zainteresowania #chwalesie
@Pepcioza: Tak! Czekam na jakiś ładny museum calf :D Mosiężne zamki zostawiłbym chyba do następnej torby, bo podejrzewam że na pierwszej sporo się nauczysz - mosiądz może i piękny, ale drogi.
@Rain_ może czegoś mniejszego xD
@Xune No ten efekt można przyrównać do museum calf, ale jednak trochę inna liga. Plus parę skaz na skórze, które pewnie będą widoczne, ale już trudno, po miesiącu i tak się to wtopi w ryski i plamki od wody itp :D To zdjęcie jest dosyć #!$%@?, bo sztuczne światło plus jestem beztaleńciem w tej dziedzinie, no