Aktywne Wpisy
Naproksen +941
urarthone +678
News dnia to...
- Morawiecki będzie próbował utworzyć rząd 27.9% (716)
- Wyrzucenie 4 zawodników z U17 chwilę przed MŚ 3.3% (85)
- Znaleziono ciało poszukiwanego zabójcy 6-latka 9.1% (234)
- ZEA wysłały szpital do Gazy 1.0% (26)
- Złodziej książek z USA 3.8% (98)
- Microsoft chciał zaoszczędzić na pracownikach 1.7% (44)
- Turyści z Hiszpanii wracają ze sraczką 4.0% (102)
- Zrobił pranie sąsiadce, kiedy jej nie było 49.2% (1265)
Dzisiaj o 20:30 na antenie TVN24 w programie 'Czarno na białym' wywiad z rodzicami dziecka chorego na wodogłowie, którym Chazan odmówił przeprowadzenia legalnej aborcji skutkiem czego matka musiała je urodzić mając świadomość że zamiast rozglądania się za wózkiem i łóżeczkiem będzie musiała przygotowywać jego pogrzeb.
Widziałem jedynie fragment, jednakże dawno nie widziałem materiału który tak by emocjonalnie na mnie wpływał.
Polecam wszystkim tym, którzy twierdzą że ciąże wystarczy sobie donosić, a potem dziecko oddać.
@rybitwa_: to gdzieś mi umyka gdzie jest w takim razie problem. Sąd uznał, że Chazan zachował się ok. Rozumiem żal tej rodziny, bo sytuacja przydarzyła im się nad wyraz dramatyczna, ale nie widzę dalszych kroków. Jeżeli w sądzie nie uznali, że mają rację to na tym sprawa się kończy.
Zresztą Chazan nie krył się i od
@stan-tookie-1: Pacjenci nie mają obowiązku śledzić doniesień medialnych dotyczących poglądów danego lekarza, a Chazan właśnie zmienił zdanie: obiecywał aborcję, po czym w ostatnim momencie stwierdził, że jednak nie. Jego poglądy stały się
@rybitwa_: to jakim cudem trafili do Chazana? ja chciałem kolano zoperować to zaciągałem opinii o potencjalnych lekarzach wszędzie gdzie mogłem, byłoby dziwne gdyby ktoś z takim ciężkim przypadkiem ciąży udał się do losowego lekarza.
jeżeli tak było to czemu na to zachowanie sąd nie zwrócił uwagi? tutaj mi się historia nie składa.
@stan-tookie-1: To nie był losowy lekarz. To był profesor. W prowincjonalnej przychodni zauważono, że coś jest nie tak z płodem i odesłano kobietę do stolicy, do profesora ginekologii na konsultacje wymagające wiedzy i sprzętu, jakimi prowincjonalny lekarz nie dysponował.
@rybitwa_: skoro nie zajęło ci dłużej niż kwadrans, żeby do tego dojść to sędzia jest tak głupi, że myśląc tygodniami nad tą sprawą do tego nie doszedł?
@stan-tookie-1: Nie było sali, ale za dwa tygodnie miała być. To dosyć późno, ale spokojnie, zdąży pani przed upływem terminu. Doktor Kowalski miał wrócić z urlopu i wrócił - ale chory po podróży. On jest na chorobowym, a ja nie wykonam aborcji, bo klauzula sumienia, co za
@Uyak: No i moim zdaniem nie powinien wskazywać jak nie chce.