Wpis z mikrobloga

Mirasy z #uk takie pytanko - po jakim czasie od przyjazdu przyznali wam pierwszą kartę kredytową i jaka była wasza sytuacja zawodowa/mieszkalna? Chciałbym sobie założyć ale też się trochę cykam, że za krótko tu jestem i głupie sprawdzenie zepsuje mi credit score. Zapisałem się na wybory uprzedzając pytanie :P
  • 18
W sumie w listopadzie minie 2 lata jak tu jestem a od 2 miesięcy przyszyłają mi pocztą oferty na kredytówki. W marcu wziąłem swój pierwszy kredyt w swoim banku a w sierpniu dokonałem pierwszego zakupu ratalnego. Czyli chyba już mi wierzą że spłacę :)

Podejrzewam że ma to związek ze stałymi wpływami na konto, od ponad roku jestem na kontrakcie.
@mynameis60: o dziękówka, myślałem, że taki usługi to tylko płatne. Niestety moje szanse są póki co so-so i 40% na dostanie zwykłej karty, więc muszę jeszcze poczekać :) Ale na pewno za jakiś czas znowu sobie sprawdzę :)
@mynameis60: a ten okres bez % jest caly czas tak? Nie tylko przez tam zalozmy promocyjne 20 mcy? Co do wyborow zobacz ostatnie zdanie wpisu :D jakas oplata za rozwiazanie umowy przed czasem jakbym chcial zmienic karte na jakas bardziej korzystna z cashbackiem itd?
@adriano30: możesz spróbować z barclaycard initial mi przyznali po pół roku tylko ze na początku limity dają małe ale to jest karta typowo do wyrabiana sobie credit score mi sie udało trafić na promo ze 5 miesięcy miałem 0% apr. Wejdź na stronę barclaysa tam możesz nawet obliczyć jaka jest szansa czy Ci dadzą, wypełnisz wniosek i w moim przypadku decyzje miałem online po minucie.
@adriano30: nie wiem jak to działa, ale mi nigdy nie proponowali karty kredytowej, natomiast żonie która zarabia 2x mniej bank śle listy co miesiąc czy nie chciałaby założyć :D