@baniorz_z_modzela: lepiej nie zabieraj się za słuchanie HardTrance'u, jeśli uważasz ten kawałek za mocny:) A to i tak jest przedsionek do "piekła", sceną Hardcore.
@dmageddon: Mainstreamowy Trance, jak "Children" Milesa dość szybko się zestarzał, to fakt. Mniej wysublimowane style, jak wczesny Hard Trance czy Psytrance o dziwo już nie. Pewnie dlatego, że sporo undergroundowych producentów nie starało się schlebiać niczyim gustom i dalej robiło swoje łupanki :)
@baniorz_z_modzela: jak dla mnie werwa i moc to dwa oddzielne znaczenia. Znam pełno kawałków ze sceny Hardcore, które mają ciężkie brzmienie, ale słaby flow, jak
@bscoop: Dla mnie ten utwór jest zasadniczo dosyć klasycznym transem, jeżeli weźmiemy pod uwagę późniejszą formę psytrance ;) Trochę kwaśniejszym może.
@dmageddon: Z tego co zauważyłem Trance się rozpoczął w 3 miejscach na raz: Psytrance został zapoczątkowany przez kapele Industrial / EBM (z tego środowiska wywodzi się Ben Watkins, założyciel Juno Reactor), Hardtrance narodził się wokół belgijskiego labelu Bonzai (który był mocno umoczony w lokalnej scenie Techno-Rave), natomiast ten najbardziej mainstreamowy, "klasyczny" Trance, powstał gdzieś w Niemczech głównie za sprawą duetu Jam and Spoon. To z nim jest powszechnie utożsamiane klasyczne
Jak na tamte czasy, ten kawałek stoi wysoko, zarówno od strony muzycznej jak i realizacyjnej. Na ślepo bym obstawił datę wydania na 1998 rok.
#rave #psytrance #acidtrance #trance #classictrance #mirkoelektronika #muzykaelektroniczna #bsqpoleca
@baniorz_z_modzela: jak dla mnie werwa i moc to dwa oddzielne znaczenia. Znam pełno kawałków ze sceny Hardcore, które mają ciężkie brzmienie, ale słaby flow, jak