Aktywne Wpisy
koronawirus +905
Powiedzcie mi, co się stało, że Wykop stał się aż tak bardzo odklejoną i toksyczną społecznościa, która nienawidzi dosłownie każdego? Kiedyś był żarty, że wstyd przeglądać w miejscu publicznym wykop, bo b--ń boże ktoś zauważy. Teraz to nie są żarty, bo tak jest naprawdę. Zaglądam na ten portal od ponad 13 lat i teraz naprawdę zrobił się z tego ściek. Zalało moje miasto, w p---u szkód, ludzie się jednoczyli i ustawiali wory,
jakubixxx +43
#powodz nawet piłkarze zarabiający ciężkie pieniądze się pofatygowali w porównaniu do ukrainców
Remontuje łazienkę w przedwojennej kamienicy, zacząłem od zdarcia starych płytek i tak:
1 ściana - cegła i odchodzący pod palcami stary tynk
3 ściany - ścianki z pustaka, wmiare równe
na każdej ze ścian resztki kleju do płytek.
Poradźcie co teraz - zedrzeć tynk z tej pierwszej ściany do cegły i zrobić nowy (jaki tynk? co pod nim? jakie warstwy)
Te 3 ściany co z nimi zrobić? Cienka warstwa tynku? Nie chcę zamawiać fachowców bo mam czas i ochotę zrobić to sam a przy okazji się czegoś nowego nauczyć.
generalnie niech ktoś usystematyzuje jak teraz powinienem na daną ścianę potraktować. Będzie to łazienka i po części ścian będzie spływała woda - prysznic bez kabiny.
Chwała i dzięki tym którzy pomogą :).
#remontujzwykopem #remont #budowa #budowictwo #tynk #tynkarz #przebudowa
Się spóźniłem, bo kolega wcześniej odpowiedział.
Odpowiem za kolegę. Płytę będzie łatwiej. Przecież można ją przykleić na klej żeby nie zabierać miejsca stelażem.
Co do GK to płyty dajesz 12mm. Rozrabiasz klej dajesz placki i przyklejasz plyte.
Ewentualnie tak jak mówi @soft1house: klej jest idealny.
systematyzując
ściana z cegły
1. ściągam stary ruchomy tynk
2. przyklejam płytę gk
Wklejasz ją w rogach na folie w płynie.
Gruntuje sciany