Aktywne Wpisy
Pierre_Nietzsche +564
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
dabi +270
przezyjmy to wspólnie jeszcze raz, jak swiat sobie dał splunąc w twarz przez zydowsko-chinski wirusik
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
#covid19 #covid #heheszki #dziendobry
Piszę w desperacji. Najdroższy mój niebieski ma problem z pracą. A że jesteśmy we dwójkę, problem dotyczy i mnie.
Serce mi się kroi kiedy widzę, że ten bystry i dobry chłopak tak nie wierzy w swoje siły. Interesuje go #informatyka , sprzęt komputerowy i fotograficzny i inne takie. Naprawia całej rodzinie wszystkie możliwe komputery. Studiował informatykę, ale z "pomocą" rodziny - prywatnie i zaocznie. Powód - inaczej sobie nie poradzi (?!). Nie zdobył doświadczenia ani kontaktów.
Od kilku lat błąka się po magazynach. Nie sądzę, że to jakaś haniebna praca, lecz widzę, że niebieski powoli gaśnie. Pożegnał się z ideą bycia programistą, ale uważam, że mógłby pracować przy sprzęcie, bo naprawdę to lubi, mnóstwo czyta.
Tak mi się marzy, by znalazł się ktoś, kto da Mu szansę chociaż trochę się rozwinąć. Na pewno tego nie zmarnuje.
#pracbaza #praca #poznan
Niestety tak jak wyżej. Jeśli
Dziś rynek co prawda wygląda trochę inaczej, ale ja nie czuję się bardziej ani mniej p---ą niż pięć lat temu. Do tego programowanie to nie
Komentarz usunięty przez autora
@NieMogeJescCzekolady: Zostać programistą w dzisiejszych czasach to nie jest żaden wyczyn. Może sam się w domu nauczyć podstaw, a potem pójść do jakiejś małej firmy pracować za 2k i zbierać doświadczenie. Ja tak zaczynałem - bez żadnego doświadczenia w CV, kontaktów, skończonych studiów, w nowym mieście. Więc jeśli by chciał i jeżeli jest w miarę kumaty to na pewno by sobie coś znalazł. No
Jeśli zna angielski na poziomie komunikatywnym to niech przejdzie się do firmy Sii. Jeszcze jakiś czas temu organizowali kursy dla testerów oprogramowania. Może dla programistów też. Kursy były bezpłatne i po zakończeniu kursu oferowali pracę najsensowniejszym.
Kilku znajomych tak się załapało więc może warto by było spróbować.