Wpis z mikrobloga

Cześć. Borykam się właśnie z pewnym problemem koncepcyjnym, bo nigdy wcześniej tego nie robiłem. Muszę stworzyć takie... przepierzenie ze sklejki w Renault Kangoo w wersji dostawczej. Muszę tą płytę tak dociąć, żeby w miarę idealnie przylegała prostopadle do prawej części budy, od środka. Czy macie może pomysły w jaki sposób odrysować profil boku i przenieść go na płytę, żeby ją dociąć raz a porządnie, bez kilkunastu przymiarek "na oko"? Wpadlem na pomysł z pianką lub styropianem, którąle na bieżąco można by przycinać aż się zrobi przylegający profil, ale znowu kurka nie mam dostępu do takiego materiału. Dzięki

#samochody , w sumie też trochę #budownictwo
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@gozergozer: dzisiaj dopiero zabrałem się za docinanie profilu - pomysł ze słomkami jest d--a, pozostałe pomysły będą trudne do wykonania ze względu na to, że nie mam tak wysokiego kartonu. Muszę wpierw wymyślić jakiś pomysł na stabilizację zanim przejdę do rysowania. Pewnie pomysł oprze się o jakąś wysoką deskę lub dwie. Podejrzewam, że stanie na pomyśle z patykiem i długopisem i z dostawionym kartonem doklejonym do jakiegoś drewnianego stelażu.

Powiem
  • Odpowiedz