Elo mirki, chciałbym dołączyć do #pcmasterrace - chcę sobie złożyć #zestawkomputerowy do grania i trochę do pisania w R/Python w granicach 3-4k cbl za jednostkę. Kiedyś pomocy szukałem na benchmark.pl albo tomshardware - teraz mam wrażenie, że trochę za dużo tam reklamy w proponowanych buildach. Pomóżcie co kupować/czego nie, przede wszystkim gdzie szukać pomocy - redditowe r/buildmeapc/ i r/buildapc/ wyglądają chyba spoko. Ew. jest może gdzieś coś w stylu # pustulkowelaptopy, ale dla PC?
Pamietajcie, jesli wybierzecie bande czworga, tzn ze zgadzacie sie na lockdowny i zamordyzm. Dacie znac ze w przyszlosci zmuszanie ludzi do siedzenia w domu przez 1-2 lata jest normą i nikt za to nie odpowie.
Kiedyś pomocy szukałem na benchmark.pl albo tomshardware - teraz mam wrażenie, że trochę za dużo tam reklamy w proponowanych buildach.
Pomóżcie co kupować/czego nie, przede wszystkim gdzie szukać pomocy - redditowe r/buildmeapc/ i r/buildapc/ wyglądają chyba spoko. Ew. jest może gdzieś coś w stylu # pustulkowelaptopy, ale dla PC?
#hardware #komputery #sprzetkomputerowy
Procek: i5-6600K jak chcesz podkrecac, jak nie to i5-6500
Mobo: msi150b mortar albo lepsza
RAM: 16gb(2x8) hyperX
Zasilacz: thermaltake / bequiet 550W-650W
Obudowa: jakas do 200pln starczy
Grafika : GTX1060 / Radeon RX470
Monitor: AOC 23/24'' IPS
Klawiatura: ?
Mysz: ?
Podkładka : ?
Słuchawki: ?