Wpis z mikrobloga

W dziurce DCIN od ładowania laptopa została żółta guma od roztoponego wtyku. Zasilacz który kupiłem to whiteenergy i prawdopodobnie jest z czarnej listy. Próbowałem igłą, cyrklem. Nie chce wyjść. Jakieś pomysły w czym to rozpuścić czy coś? Czy wlanie oleju i podgrzanie go to dobry pomysł? Całość wokół tego wejścia wygląda na aluminium.
#elektronika #truestory #pomocy
FF0000 - W dziurce DCIN od ładowania laptopa została żółta guma od roztoponego wtyku....

źródło: comment_Q6nZV6hx1bcMqGMo6CmRqRqSDBVLmQSq.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
@FF0000: roztopionego wtyku? A nie masz uszkodzonego gniazda zasilania? W sensie, uszkodzone gniazdo zasilania powoduje, że robi się tam taka temperatura, że wtyczka może się faktycznie roztopić i to nie wina zasilacza, tylko uszkodzonego gniazda.
Nawet wtyczka z oryginalnego zasilacza by ci się stopiła, wiem z doświadczenia, bo naprawiałem nie raz uszkodzone gniazdo i widziałem jak wtyczka wyglądała
  • Odpowiedz
Czy wlanie oleju i podgrzanie go to dobry pomysł?

@FF0000: Obowiązkowo to nagraj, proszę!

A tak serio, weź to podrzuć do jakiegokolwiek serwisu komputerowego, koszt takiej naprawy powinien oscylować od 50 do 100 zł
  • Odpowiedz
@FF0000: Jak się aż tak stopiło, to miałeś problem ze stykiem w gnieździe zasilania. Winne naderwane gniazdo albo #!$%@? wtyczka zasilacza. Tak czy inaczej trzeba rozebrać laptoka i to sprawdzić. Potem dopiero stwierdzić czy warto dłubać w tym gnieździe.
  • Odpowiedz