Aktywne Wpisy
mrocznegacie +257
Do wygrania Król Złoty - Zygmunt I Stary
To zwykłe rozdajo.
Losowanko w niedzielę o 16-17
Do tego czasu macie szansę na wygranie tego pięknego banknotu.
Warunek jak zwykle: nie zielonka, plusik oraz koment obowiązkowy (omijam plusujące boty)
To zwykłe rozdajo.
Losowanko w niedzielę o 16-17
Do tego czasu macie szansę na wygranie tego pięknego banknotu.
Warunek jak zwykle: nie zielonka, plusik oraz koment obowiązkowy (omijam plusujące boty)
Początkowo chciałem to właśnie zrobić na ESP, ale w sumie, do obsługi ekranu i tak przyda się jakieś stałe zasilanie, bo baterie to pewnie nawet kilku dni nie wytrzymają, więc jak ciągnąć kabel to lepiej już chyba pociągnąć ethernet i zasilać po wolnych żyłach, a wymianę informacji zrobić klasycznie, zamiast p-------ć się z zasięgiem wifi w zakamarkach budynku.
Żeby było trudniej, to moduł powinien być jak najtańszy, ponieważ będę tego chciał zainstalować kilkadziesiąt sztuk w różnych miejscach budynku ;)
Jak nie ma nic gotowego to pewnie połączę Arduino z jakimś zewnętrznym modułem ethernet (np ENC28J60), bo wychodzi niedrogo, ale wygodniej i czyściej byłoby coś jednego mieć. Może też nie być Arduino ani ESP tylko coś jeszcze innego. Patrzyłem na jakieś niedrogie klony Raspberry, bo miewają wbudowane Ethernety, ale raz że są dość duże, dwa drogie, trzy to totalny przerost formy nad treścią w tym wypadku ;)
#esp8266 #arduino