Aktywne Wpisy
Czy jest tu ktoś, kto dorastał w latach 80, 90?
Trafiam ostatnio na filmy z dawnych imprez i w komentarzach przeważa ogromny sentyment za tym czasem, nie tylko jeśli chodzi o wesela, dyskoteki, ale ogólnie za atmosferą tamtych lat. Że teraz tylko telefony i sztywne imprezy.
Czy tylko ja, mogę z ręką na sercu powiedzieć, że nie tęsknię za tym, co było? Za kiczem, ortalionem, tandetą, spalonymi trwałą fryzurami, pijanymi i spoconymi
Trafiam ostatnio na filmy z dawnych imprez i w komentarzach przeważa ogromny sentyment za tym czasem, nie tylko jeśli chodzi o wesela, dyskoteki, ale ogólnie za atmosferą tamtych lat. Że teraz tylko telefony i sztywne imprezy.
Czy tylko ja, mogę z ręką na sercu powiedzieć, że nie tęsknię za tym, co było? Za kiczem, ortalionem, tandetą, spalonymi trwałą fryzurami, pijanymi i spoconymi
blumaru +1
Jestem razem z partnerem niespełna 6 lat razem. Przede mną miał 1 partnerkę, byli razem z 8 miesięcy (młodzieńcza miłość). Tydzień temu byliśmy na weselu u kumpla niebieskiego gdzie ową różową spotkaliśmy. Mój luby stresował się tym spotkaniem i był bardzo spięty. Po powrocie do domu opowiadał o swoich emocjach związanych z tym wydarzeniem. Miałam wrażenie, że był mocno poruszony. Temat przegadaliśmy jednak mi nie daje to dalej spokoju, że ona wywołuje
@RobotKuchenny9000: gdzie? jak? jest jakieś narzędzie np. obciążające, symulujące userów?
Przede wszystkim - patrz na maksymalne dozwolone użycie CPU, bo o to się będą przede wszystkim czepiać. Zwróć uwagę, że istnieją różne metody obliczenia zużycia CPU i że większość hostingów w ogóle nie publikuje tych informacji tylko jak przekroczysz jakieś tam użycie, to napiszą, że zbyt mocno obciążasz i albo dopłacaj, albo szukaj czegoś innego. Druga być może istotna sprawa - limit połączeń do bazy danych. Także nie zawsze publikowany.
Hostingodawca ma obowiązek podawać takie dane (w sensie w głębszej specyfikacji) czy muszę ich odpowiednio odpytywać?
Jesteś pewny, że mówisz o 1000 użytkowników online? To jest bardzo, ale to bardzo dużo... Domyślam się, że to nie jest stały ruch tylko jakiś skok, ale nawet jeśli, to Twoja strona musiałaby chyba znaleźć się w absolutnej czołówce stron w Polsce (top 300-500) żeby mówić o takim ruchu. Masz już tą stronę, czy dopiero ją planujesz? Jeśli są
Hostingodawca nie musi podawać koniecznie stosowanych parametrów, niektórzy "chowają się" za ogólnym zapisem regulaminowym o takim wykorzystaniu serwera współdzielonego, które nie zagraża stabilności maszyny. Przykłady takich
Na moje oko jest to niemożliwe, by ktoś kto ma serwis z 1000 uu online szukał tutaj porady, bo to jest już naprawdę bardzo duży projekt z zapleczem ludzkim. Dla takich stron trzeba już profesjonalnych rozwiązań szukać, a nie pytać o zwykłe hostingi.
@marcinzwwa: ile to sekund?
Piszę tak dlatego iż myślę że liczby które podałeś wziąłeś sobie z powietrza, nie rozumiejąc co to może znaczyć.
Bo teraz Twój opis wygląda tak na drodze jedzie
Jeśli myślisz, że kampanią adwords sprawisz, że na stronie będzie 1000uu online to muszę Cię zmartwić, ale koszt takiej kampanii jest gigantyczny
@Jurigag: dzieki za odpowiedz, to fakt w danej ms nie wejdzie 1000 na raz.