Wpis z mikrobloga

Czy podpisując umowe z akademikiem, moge ja w kazdej chwili rozwiązać? Pytam bo chciałbym pomieszkac od jutra w 3osobowym pokoju, z dzien+noc i zobaczyć czy da sie meiszkac. Jesli tak to zostane i bede mial wiecej kasy na zycie, jesli nie, to wynajme pokoj jenoosobwy, bo mam taką opcje, ale bede biedniejszy. Pytanie tylko, czy w razie czego bede mogl w kazdej chwili opuscic akademik, bo jak nie, to nie wiem czy ryzykowac

#studia #mieszkanie #wynajem #akademik #pytanie
  • 9
na resztę pytań odpowie osoba z recepcji/administracji

@prezes513: to straszne jak dużo ostatnio na wykopie pytan tego typu, zamiast własnie uderzyć gdzies do dziekanatu/sekretariatu/recepcji/zapytać znajomych z otoczenia. Ludzie idiocieją z roku na rok?
@yacolek: Sam idiociejesz. Mam zadzwonić i zapytac sie, czy wrazie czego na drugi dzien moglbym sie wwyprowadzić? Nikt z moich znajomych nie wyprowadzal sie lada dzien z akademika, wiec od nikogo sie nie dowiem
@sonep: tak #!$%@?, masz zadzwonić i zapytać się kogoś u kogo ewentualnie miałbyś się wyprowadzić. Co w tym złego? Różne są sytuacje i ludzie potrafią to zrozumiec. Dowiedziałbys się u źródła, może mogłbyś kilka dni wynając 'na dni', zamiast płacić za caly miesiąc. Różne zasady panują w róznych akademikach.

Nie kurde, lepiej pytać na wykopie, zamiast pogadać z kimś kompetentnym...
@prezes513: W regulaminie, jedyne co pisze na ten temat, to: "Przed wykwaterowaniem sie z DST meiszkaniec jest zobowiązany: zgłosic kierownikowi DST planowany termin wykwaterowania przynajmniej na 3 dni wcześniej"