Wpis z mikrobloga

Ale wykop jest #!$%@? miejscem. Niby same kuce tutaj siedzą, a jak przyszło co do czego, to okazuje się, że większość z Was drogie kuce jest za ograniczeniem swobód obywatelskich. Myślę, że w przypadku #czarnyprotest nie chodzi o środowiska feministyczne, o mordowanie (wtf) nienarodzonych dzieci, ale o wolność, którą pewien ponad 60 letni prawiczek wymyślił sobie ograniczyć.

That feel kiedy lewacy są większymi liberałami, niż prawacy.
#4konserwy #neuropa #gorzkiezale #takaprawda #polityka
  • 21
@bangshespregnant: Duża część wykopków nigdy nie robiła tego, nigdy nie miała partnerki i na razie ma nikłe szanse na znalezienie partnerki xD Stąd w sumie, osoby znane z hejtowania wszystkiego, gardzą jakimiś protestami, bo i tak to ich nie dotyczy. Jakby kiedyś ich żona zaszła w ciążę i płód okazałby się zdeformowany, szykowaliby szybciutko bilety do Pragi ( ͡° ͜ʖ ͡°) Typowa hipokryzja zacietrzewionych umysłów.
@bangshespregnant jak Ty #!$%@? nic nie wiesz to jest tak smutne (,)
1. Życie ludzkie zaczyna się z chwilą poczęcia- to nie jest kwestia poglądu, to jest kwestia faktu. Wyjdź ze średniowiecznego postrzegania początku życia człowieka, świad od Arystotelsa i św. Tomasza poszedł trochę do przodu
2. 60 letni prawiczek mówisz i pewnie masz na myśli Kaczyńskiego? No nie, pudło. To jest projekt obywatelski i 60 letni prawiczek
@ImInLoveWithTheCoco: Tak i 99 procent rozwiniętych państw zezwala na aborcję do plus/minus 12 tygodnia życia płodu, a tylko wielce oświecona dumna, bogata, wielka Polska wie lepiej na co można pozwolić kobiecie xD My jesteśmy gurwa solą tej ziemi, światełkiem na niebie, zbawicielami ludzkości. I wy jeszcze serio myślicie, że coś takie prawo zmienia. Jak ludzie mają trochę kasy, to wsiadają w pociąg do Bratysławy i skrobią sobie jak tylko chcą xD
Życie ludzkie zaczyna się z chwilą poczęcia

@ImInLoveWithTheCoco: W zależności od tego, na jakie badania się powołam, od 50% do nawet 75% zapłodnionych zarodków nie zagnieżdża się w macicy. Najczęściej są wydalane z organizmu w trakcie nieco dłuższego i intensywniejszego, niż zwykle, okresu.
I teraz moje pytanie. Wyprawiasz pogrzeb każdej podpasce albo tamponowi swojej partnerki?
Szukasz ich tez może po śmietnikach, by mogły godnie spocząć w grobie?
@bangshespregnant: za to "wolnościowe" lewactwo (jeśli już posługujemy się tą semantyką) nagle zawsze staje się fanatycznymi zwolennikami jednego rozwiązania, jeśli na przykład chodzi o przymusowość szczepień

That feel kiedy lewacy myślą, że są wolnościowi
@ImInLoveWithTheCoco:
Mlodzi ludzie zawsze byli najbardziej radykalni - zwlaszcza ze ten problem w wiekszosci ich nie dotyczy - obecnie w tej grupie wiekowej malo kto mysli o dziecku przed 25-tym rokiem zycia, nie przechodzil przez ciażę ani on, ani jego najbliźsi znajomi, nie wiedzac jakie to obciazenie psychiczne i fizycznie. No a jak dotyczy, to tez ich dzieci są najczęsciej zdrowe, bo korelacja miedzy wiekiem a zagrozeniem choroba w ciązy jest
@radoslawzal: zrozumiałem. Zauważ kolego, że większość społeczeństwa to idioci, bo za 500zł na fajki i papierosy byli w stanie sprzedać swój kraj. Dlatego wytłumacz mi proszę, dlaczego szczepienia nie miałyby być przymusowe, skoro niosą za sobą pozytywne skutki zdrowotne (w znakomitej większości przypadków) i zapobiegają rozprzestrzenianiu się danych chorób, które są groźne dla życia ludzkiego.

Równie dobrze można znieść przymus uczęszczania do szkoły, w końcu jeszcze bardziej zidiociałym społeczeństwem będzie jeszcze
@bangshespregnant:
ale to w końcu hurr durr wolność czy nie? no nie, skoro nie mogę nie-zaszczepić swojego dziecka, nawet jeśli powodem takiej decyzji jest kaprys

otóż nie, mamy wolność, ale rozumianą w ten sposób, że kończy się ona tam gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka, i nie chciałem wkładać Ci tego w usta, dobrze, że sam to napisałeś:

i zapobiegają rozprzestrzenianiu się danych chorób, które są groźne dla życia ludzkiego.

tak
@radoslawzal: OK, tylko Twoja argumentacja też kuleje. Dlaczego mówimy o życiu ludzkim? Człowiek z martwą korą mózgową uznany jest za nieżywego, zaś płód BEZ kory mózgowej jest traktowany na równi z człowiekiem, który już stąpa po ziemi? (przykład ze szczepieniami)