Aktywne Wpisy
Babiarz jaki slalom. Wpakował się z tą Palestyną i już mu się flashbacki pojawiły; musiał manewrować jak Zwolińska na kajaku
#paryz2024
#paryz2024
Witty +141
Czy ktoś już wrzucał tego mistrza #gielda #inwestycje który wczoraj wrzucił 700k USD w #intel po średniej cenie 30.45$ i na ten moment, po 24h ma 30% straty? Tak na pocieszenie, gdybyście myśleli, że macie słaby timing xD
Link do wpisu na reddicie
Link do wpisu na reddicie
Po dłuższej nieobecności loguję się na wykop i widzę CZARNY PROTEST.
Nie każda laska na proteście jest brzydką feministką, w dodatku lesbą. Strajkują wszystkie kobiety. Strajkują bo się zwyczajnie boją.
Policja przyznaje, że projekt ustawy zakazującej aborcji jest prezentem dla gwałcicieli. Kobiety nie będą chciały zgłaszać wykroczeń, wiedząc, że to IM grozi więzienie. I nie mówcie proszę, że dziecko z gwałtu to dar od Boga. Wszyscy są mądrzy kiedy tragedia nie przytrafia się im samym.
Kobiety, wbrew temu co myśli większość z Was, nie są głupie. Serio nie będziemy co tydzień latać na zabieg. Serio to nic przyjemnego kiedy muszą wyrywać z Ciebie płód.
Nie wiem jak ślepym trzeba być, żeby nie zauważyć, że nowa ustawa utrwali podział klasowy. Myślicie, że gdyby Kinia D. albo inna bogata córka bogatych rodziców została zgwałcona, nie wysłali by jej na skrobankę do czystej, miłej i BEZPIECZNEJ kliniki w Niemczech/Czechach/gdziekolwiek...
Dziewczyno. Nawet jeśli uważasz, że Ciebie problem nie dotyczy, protestuj dla tych wszystkich, gorzej urodzonych, których zwyczajnie nie stać, którym brak wsparcia i które boją się bardziej niż ja. #polityka
BTW Nie namawiam do tego, ale może warto, żebyś zobaczył zapis aborcji. Ile tam jest cierpienia i bólu. Jak zarodek ucieka i kuli się.
Komentarz usunięty przez moderatora
@Corvo: no i? Jakoś totalnie mnie to nie wzrusza. Po prostu by mnie nie było. Uważam potencjalne zmuszanie mojej mamy do ciąży i rodzenia za ostatnie #!$%@?ństwo.
Ciebie nikt nie zmusza do oddania krwi, chociaż trwa to parenaście minut i nie wiąże się z praktycznie żadnymi
A i bez inwektyw proszę. To jest typowe. Brak logicznych argumentów, inwektywy, furia i nienawiść.
Za dużo kobiet zrobiło sobie skrobanki. Teraz wypierają swoją winę.
@OldFuckinPyroRex: kwintesencja "tolerancji" i poziomu kultury neuropy
@frogfoot: Pewnie mi to zaraz wyjaśnisz? Przecież ograniczonym trzeba pomagać.
Prawo kobiety do decydowania o swoim ciele jest święte i nadrzędne. A zlepek atomów pod postacią płodu nie ma żadnych praw. DOTARŁO?
@ImNewHere: To legalnie, a po cichu?
Nie zapominaj, ze statystyki gwaltow sa drastycznie zanizone. Maly % kobiet w ogole zglasza gwalty na policję.
Takie kobiety wpadaja w depresje, czuja obrzydzenie do swojego ciala i wstydza się/boją isc na policję.
Ja na przyklad wolalbym sie urodzic i przezyc swoje zycie niz po prostu mialoby mnie nie byc
Jest cierpienie ich bliskich oraz strach wszystkich żywych przed potencjalną śmiercią we śnie. A wyskrobania z macicy chyba nikt z nas już się nie boi.
Zarodek nie jest po prostu "niewygodny". On jest orgainzmem, który do przeżycia potrzebuje "używać" ciała innego człowieka. W żadnej innej sytuacji nie zmuszamy ludzi do poświęcania swojego ciała dla cudzego życia, nikt nie każe ci oddać nerki ani krwi, nawet jeśli w wyniku tego umierają codziennie ludzie. Tylko jakoś cudzymi macicami łatwo
Co? A od kiedy celem gwałciciela jest zrobienie dziecka? Raczej gwałtu dokonuje się w innym celu niż zapłodnienie kobiety. Więc jaki w tym jest prezent dla gwałcicieli? Będzie chciał zgwałcić to i tak to
Wy chyba nie rozumiecie ze na pewnym etapie tez byliscie tylko takim zlepkiem atomow ktore ktos moglby zdeptac i teraz nie mileibyscie nawet szansy o tym dyskutowac na wykopie
Przypomnę, że JP II, Karol Wojtyła też był pod ostrzałem problemu aborcji. Lekarz jego matki doradzał jej usunięcia płodu z powodu wcześniejszego poronienia.
Temat mocno kontrowersyjny. Myślę, że problem dopiero się zaczyna jak kobieta staje przed dylematem aborcji. Zauważę, że dziewczyny w Manili i Indonezji, które zarabiają ciałem, rodzą takie dzieci i z nimi żyją. Nawet ostatnio na wykop był taki ładny artykuł o tym. Jest to wielki paradoks, że te kobiety wiedzą, że aborcja zabija 2 życie i są w stanie żyć z dzieckiem ojca, z którym spędziły tylko 1 noc.
Co
@Hooke: Ciąża i poród to bardzo męczące i trudne procesy. Dawno temu bez medycyny ciąża i poród były główną przyczyną śmierci kobiet i dziewcząt. Więc może nie choroba, ale też nie taniec boso po kwiecistej łące. Żeby utrzymać dzisiejszy stan, że kobiety relatywnie rzadko umierają przy ciąży i porodzie, potrzebne jest zachowanie dotychczasowego standardu opieki medycznej, w szczególności zasady, że przede wszystkim ratujemy zdrowie i życie
Chcesz ratować płody? To opracuj technologię, która pozwoli szybko przenieść taki płód z macicy do jakiegoś zewnętrznego inkubatora i pozwoli mu tam na przeżycie.
Dopóki płód znajduje się w kobiecie i jest od niej uzależniony, to ona ma pełne prawo decydować. Koniec i kropka.