Wpis z mikrobloga

Witajcie #caraudio #samochody #motoryzacja
czy ktoś z Was ma doświadczenia z nieoryginalnymi radiami z Bluetooth funkcja głośnomówiąca?
Znalazłem takie przykłady zastanawia mnie tylko jak to się sprawdzi, czy nie będzie jakiegoś echa, jak z mikrofonem i ostatecznie na ile te sprzęty ogarniają parowanie, czy nie będę się z tym użerał non stop. W przyszłości mam zamiar rozbudowywać audio, więc mogę zainwestować trochę więcej coby nie płacić dwa razy.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Queng: od 4 miesięcy używam Alpine ute-72bt. Radio paruje się z telefonem praktycznie zaraz po uruchomieniu (nawet nie zauważam tego momentu). Jeśli chodzi o jakość dźwięku po bluetooth, to w skali od 1-10 (załóżmy, że maksymalna nota 10 tyczy się dźwięku z złącza liniowego AUX) oceniam ją na 8,5.

Jeśli chodzi o dołączony do zestawu mikrofon i rozmowy przez telefon - moi rozmówcy czasem troszkę narzekali na jakość dźwięku słów,
  • Odpowiedz
@Queng: kostkę ISO do zasilania radia miałem już po poprzednim radiu. Skoro ustawienia ci się resetują to nie masz podtrzymania. Żeby włączyć odtwarzanie przez bluetooth musisz zmienić źródło klawiszem 'source'. Jeśli dalej nie działa, to znaczy że coś masz nie tak z telefonem/ustawieniami telefonu.
  • Odpowiedz