Aktywne Wpisy
Viado +30
PIS PO jedno zło! Obie partie reprezentują ten sam wektor zła tylko skierowany w inne strony. Obie partie są tak samo skorumpowane, zepsute i składają się z kolesiostwa które niszczy nasz kraj. PIS ma swoją propagandę - TVP, PO swoją - TVN. Jedyne różnice dotyczą kwestii dotykających może 0.25% osób kraju czyli podejścia do skrobania i LGBT.
Wy serio nie pamiętacie co się działo za Tuska? ?Jak ludzie pracowali za 5zł bo
Wy serio nie pamiętacie co się działo za Tuska? ?Jak ludzie pracowali za 5zł bo

nanushki +298
Cześć Miraski i Mirabelki, zwłaszcza fani tagu #maklowicz.
Wraz z Panem Robertem i jego wesołą rodzinką zaprojektowaliśmy dwie pary fajnych skarpetek, które myślę, że spodobają się fanom Wielkiego Mistrza. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z tej okazji mam dla was małe #rozdajo jednej pary tych fajnych skarpetek, które widać na pic rel. Warunkiem jest plusik i najlepiej komentarz pod postem. Mogą być sugestie, memy, kadry z filmów #
Wraz z Panem Robertem i jego wesołą rodzinką zaprojektowaliśmy dwie pary fajnych skarpetek, które myślę, że spodobają się fanom Wielkiego Mistrza. ( ͡º ͜ʖ͡º)
Z tej okazji mam dla was małe #rozdajo jednej pary tych fajnych skarpetek, które widać na pic rel. Warunkiem jest plusik i najlepiej komentarz pod postem. Mogą być sugestie, memy, kadry z filmów #

Mirki drogie heretyk windziarski zgłasza się.
Nigdy z linuxem nie miałem styczności (chociażby przez patyk ( ͡° ͜ʖ ͡°)) dlatego chciałbym prosić o jakąś pomoc, rady..
Nie wiem czemu ale zachciało mi się w to pobawić.. ale tyle się nasłyszałem o jakichś kompilacjach jąder, że kilkanaście razy nieraz trzeba coś robić i tak nie działa i się krzaczy.
Co na początek zrobić? Jakiej wersji (chyba dystrybucją to nazywacie) użyć? Te wszystkie komendy to to potrzebne serio jest? I czy serio są aż takie problemy z instalacją wszystkich sterowników?
Ile czasu zajmuje (takiemu rozgarniętemu użytkownikowi) ogarnięcie tematu?
Odbiór.
1. Normalni ludzie nie mają powodu, by kompilować swoje jądra. A kim są ci nienormalni, którzy mają? Ludzie którzy mają niesamowicie nowy sprzęt i nie chcą czekać tygodnia, aż zacznie być normalnie obsługiwany; ludzie których jara wyciskanie siódmych potów z ich maszyn; ludzie którzy posiadają wybitnie nietypowy sprzęt czy ludzie, którym szkoda kilkudziesięciu megabajtów na dysku.
Za pierwszym razem faktycznie trudno to ogarnąć i zrobić dobrze, ale jak już raz
@ManamanaTuriruriru - właśnie chcę się uczyć. Z VM świetny pomysł! nawet o tym nie pomyślałem, nie wiem nawet dlaczego. Na początek będzie to najlepsza droga, potem jak
1. Dobre VM-y możesz ustawić jak chcesz, tzn. mogą Ci zarówno resetować stan maszyny, zapisywać po wyłączeniu czy nawet zapisywać podczas działania.
2. Ja bym do Twoich celów użył VirtualBoksa.
3. Jak się nie boisz, to instaluj od razu na sprzęcie docelowym. Jak się boisz tylko trochę, to Minta można wypróbować bez instalowania, uruchamiając komputer z płyty/pendrive’a instalacyjnego. Jak jesteś tym przerażony, to VM.
4. Kali to *nie* jest
Dzięki za rady, w sumie boję się tylko trochę więc może i tego pendrive'a wybiorę, poszukam sobie jak to zrobić :)
Jak odniosę dobre pierwsze wrażenie, to użyję VM, a po jakimś czasie instalacja - mam nadzieję, że da się obok windy na jednym laptopie mieć, żeby nie było żadnych problemów.
co do pkt. 4. to dzięki za informację, chyba na razie porzucę ten pomysł, ale z opcji uczenia się bezpieczeństwa
Co do radeona to pamietaj ze nie wszyscy graja. Mi na przyklad karta graficzna w kompie jest potrzebna tylko do tego zeby interfejs systemu sie nie cial.