Aktywne Wpisy
Kotowca +37
Właściwie sama nie wiem czego oczekuję od tego wpisu ale to chyba moja ostatnia nadzieja...(╯︵╰,)
Pierw może opowiem trochę o sobie bo tylko tak jestem w stanie nakreślić Wam całość #!$%@? w które sama się wpakowałam.
Mam 28lat. Pochodzę z rodziny gdzie nigdy się nie przelewało jeśli chodzi o pieniądze. Rodzice zawsze ledwo wiązali koniec z końcem pomimo, że oboje byli pracujący. Od dziecka byłam nauczona, że jeśli
Pierw może opowiem trochę o sobie bo tylko tak jestem w stanie nakreślić Wam całość #!$%@? w które sama się wpakowałam.
Mam 28lat. Pochodzę z rodziny gdzie nigdy się nie przelewało jeśli chodzi o pieniądze. Rodzice zawsze ledwo wiązali koniec z końcem pomimo, że oboje byli pracujący. Od dziecka byłam nauczona, że jeśli
Mieszkamy z niebieskim od trzech miesięcy razem w mieszkaniu dwupokojowym, drugi pokój stoi wolny, robi za składzik i pokój gościnny jak ktoś przyjedzie przekimać.
Pisała dzisiaj koleżanka, że rozstała sie z chłopakiem, z który mieszka od X lat i pyta czy mogłaby się wprowadzić do nas do tego pokoju.
Z jednej strony spoko bo będzie łatwiej o kompana do planszówek czy na wyjście, z drugiej jednak boje się, że sporo stracimy na
Pisała dzisiaj koleżanka, że rozstała sie z chłopakiem, z który mieszka od X lat i pyta czy mogłaby się wprowadzić do nas do tego pokoju.
Z jednej strony spoko bo będzie łatwiej o kompana do planszówek czy na wyjście, z drugiej jednak boje się, że sporo stracimy na
Ale mam ból dupy! Ten świat jest chory.
Trafiłem przypadkowo na wikipedię o tym słynnym pewdiepie. Dla nie wiedzących kto to jest - bo sam niedawno nie wiedziałem - to jakiś gwiazdor youtube, najpopularniejszy.
https://en.wikipedia.org/wiki/PewDiePie
Zobaczcie jak długi jest artykuł o byle kolesiu, który nagrywa hehe gierki typu lets play. Obejrzałem z ciekawości jego losowy filmik - ja #!$%@?, jak można to oglądać. Ale już #!$%@? z tym, każdy ma do tego prawo. Przeraza mnie to, ze na czyms takim ludzie zarabiaja tak ogromne pieniadze. I to, ze ten koles ma wiekszy artykul na wikipedii niz niejedna zasluzona postac historyczna. Jednak zobaczyłem na jego zarobki
http://www.independent.co.uk/news/people/youtuber-pewdiepie-opens-up-about-his-73-million-earnings-from-playing-video-games-10374402.html
Czyli i tak zarobił skur**** 3-4 mln. Nie wspominając o tym, że ten jest ustawiony do końca życia. Ma piękną loszkę którą wyrwał na atencje którą na 100% bzika.
Ja pier..., ale mam ból dupy. Dlaczego youtube płaci tym zjebom? Przecież ten gosc ma mnóstwo innego hajsu z donacji, reklam, współpracy z mediami.
To tylko przykład, ale jest wielu innych youtuberów, którzy w ten sposób zarabiają pieniądze. Czy to nie jest chore? Koleś za granice w hehe gierki dostaje kilka milionów przychodu w niewielkim okresie czasu.
To samo jest z innymi youtuberami. Najlepsze przykłady z podwórka to jakieś #!$%@? gimpery i inne rojo zjeby. Mam ból dupy o ich zarobki to wy nawet nie.
Nawet ten patologiczny patus rafonix, został hehe słynnym youtuberem i zarabia ponad 15k miesięcznie na gimbusach z donacji. A jeszcze niedawno jechal po swojej matce na streamach i opowiadal jak byl na dziwkach z roksy albo siedzial w poprawczaku.
Albo #!$%@? te całe jdabrowsky i rezi i inne gimbusy, ktore w wieku 17-20 lat rocznie zarabiaja wiecej niz niejedna polska rodzina przez cale zycie razem wzieta. Otwieraja sklepy z koszulkami ktore o dziwo gimby kupuja. No ja pierdziele.
A lekarz rezydent po 6 latach studiow, rocznym stazu (nie wspominajac o tych bezplatnych), z nadgodzinami i odpowiedzialnoscia za pacjenta, zarabia po 2.3k miesiecznie #!$%@?…
Nie mowiac o takich ciezkich i malo platnych zawodach jak pielegniarki itd.
A tak to byle gimbus z youtube zarabia wiecej niz uczciwi ludzie ktorych praca cos znaczy. Lekarze, robotnicy, itd.
TEN SWIAT JEST NIESPRAWIEDLIWY. TEN SWIAT TO #!$%@?.
#youtube
#polskiyoutube
#boldupy
#gorzkiezale
Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
@AnonimoweMirkoWyznania: Ktoś Ci broni nagrywać filmiki i wrzucać do sieci? No właśnie...
Primo. Weź jeszcze pod uwagę, że Youtube to strona prywatnej firmy i może dawać wynagrodzenia wedle uznania.
Secundo. Jak taki lekarz od razu jest taką dużą wartością dodaną w każdym zakładzie, to niech idzie do sektora prywatnego!
Oczywiście to co jest teraz w państwowej służbie zdrowia to patologia. Powinno się to znaczaco poprawić. Ile się
Proste.
Ludzie są w stanie zapłacić za to i tyle.
Jednak zapominasz o tysiącach innych streamerów i youtuberów, którzy nigdy żadnej przyzwoitej kasy z robieniu swoich filmików nie dostali. Na jednego rafonixa przypada z 50 innych twórców, którzy nawet nie mają włączonego adsense. Statystycznie, lekarz ma większe szanse na lepszy zarobek niż przeciętny youtuber z góra max 20k subów.
Są pewdiepaje, którzy zarabiają ogromny hajs, są też
Zaakceptował: Asterling