Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Ale mam ból dupy! Ten świat jest chory.
Trafiłem przypadkowo na wikipedię o tym słynnym pewdiepie. Dla nie wiedzących kto to jest - bo sam niedawno nie wiedziałem - to jakiś gwiazdor youtube, najpopularniejszy.
https://en.wikipedia.org/wiki/PewDiePie
Zobaczcie jak długi jest artykuł o byle kolesiu, który nagrywa hehe gierki typu lets play. Obejrzałem z ciekawości jego losowy filmik - ja #!$%@?, jak można to oglądać. Ale już #!$%@? z tym, każdy ma do tego prawo. Przeraza mnie to, ze na czyms takim ludzie zarabiaja tak ogromne pieniadze. I to, ze ten koles ma wiekszy artykul na wikipedii niz niejedna zasluzona postac historyczna. Jednak zobaczyłem na jego zarobki
http://www.independent.co.uk/news/people/youtuber-pewdiepie-opens-up-about-his-73-million-earnings-from-playing-video-games-10374402.html

Not all of the $7.3 million will sit in his pocket, however. Youtube takes a 45% cut of total earnings, while Maker Studios, the network Kjellberg signed to, will take a portion too.

Czyli i tak zarobił skur**** 3-4 mln. Nie wspominając o tym, że ten jest ustawiony do końca życia. Ma piękną loszkę którą wyrwał na atencje którą na 100% bzika.
Ja pier..., ale mam ból dupy. Dlaczego youtube płaci tym zjebom? Przecież ten gosc ma mnóstwo innego hajsu z donacji, reklam, współpracy z mediami.
To tylko przykład, ale jest wielu innych youtuberów, którzy w ten sposób zarabiają pieniądze. Czy to nie jest chore? Koleś za granice w hehe gierki dostaje kilka milionów przychodu w niewielkim okresie czasu.
To samo jest z innymi youtuberami. Najlepsze przykłady z podwórka to jakieś #!$%@? gimpery i inne rojo zjeby. Mam ból dupy o ich zarobki to wy nawet nie.
Nawet ten patologiczny patus rafonix, został hehe słynnym youtuberem i zarabia ponad 15k miesięcznie na gimbusach z donacji. A jeszcze niedawno jechal po swojej matce na streamach i opowiadal jak byl na dziwkach z roksy albo siedzial w poprawczaku.
Albo #!$%@? te całe jdabrowsky i rezi i inne gimbusy, ktore w wieku 17-20 lat rocznie zarabiaja wiecej niz niejedna polska rodzina przez cale zycie razem wzieta. Otwieraja sklepy z koszulkami ktore o dziwo gimby kupuja. No ja pierdziele.

A lekarz rezydent po 6 latach studiow, rocznym stazu (nie wspominajac o tych bezplatnych), z nadgodzinami i odpowiedzialnoscia za pacjenta, zarabia po 2.3k miesiecznie #!$%@?…
Nie mowiac o takich ciezkich i malo platnych zawodach jak pielegniarki itd.
A tak to byle gimbus z youtube zarabia wiecej niz uczciwi ludzie ktorych praca cos znaczy. Lekarze, robotnicy, itd.

TEN SWIAT JEST NIESPRAWIEDLIWY. TEN SWIAT TO #!$%@?.

#youtube
#polskiyoutube
#boldupy
#gorzkiezale

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: sokytsinolop
Pobierz
źródło: comment_FuRpmzkKgjq2noXvzCmtWchdOURmDP4q.jpg
  • 16
@AnonimoweMirkoWyznania: no ale w życiu hajs nie jest najważniejszy chyba? Wszystko chcesz wartościować przez pryzmat zarobków?
Primo. Weź jeszcze pod uwagę, że Youtube to strona prywatnej firmy i może dawać wynagrodzenia wedle uznania.
Secundo. Jak taki lekarz od razu jest taką dużą wartością dodaną w każdym zakładzie, to niech idzie do sektora prywatnego!
Oczywiście to co jest teraz w państwowej służbie zdrowia to patologia. Powinno się to znaczaco poprawić. Ile się
@AnonimoweMirkoWyznania: To się nazywa showbiznes.
Ludzie są w stanie zapłacić za to i tyle.
Jednak zapominasz o tysiącach innych streamerów i youtuberów, którzy nigdy żadnej przyzwoitej kasy z robieniu swoich filmików nie dostali. Na jednego rafonixa przypada z 50 innych twórców, którzy nawet nie mają włączonego adsense. Statystycznie, lekarz ma większe szanse na lepszy zarobek niż przeciętny youtuber z góra max 20k subów.
Są pewdiepaje, którzy zarabiają ogromny hajs, są też
@AnonimoweMirkoWyznania: Porównując największe z najniższymi zarobkami w określonych grupach możesz wykazać, że lekarze zarabiają więcej niż youtuberzy, oraz że youtuberzy zarabiają więcej niż lekarze. Porównuj średnie albo kwantyle tego samego rzędu, bo teraz to to jest marna zarzutka.