Aktywne Wpisy

WielkiNos +232

lagomorph +510
Macie jakieś sytuacje zapamiętane, które jak byliście mali nie wydawały się niczym dziwnym, natomiast dzisiaj jak o nich myślicie to macie takie wtf? No ja mam więc się podzielę.
Jak miałem 8 lat to do komunii przygotowywał nas nowy ksiądz w parafii. Byliśmy jego pierwszą klasą. Ogólnie bardzo fajny facet, mega śmieszkowy, taki koło 45 lat. Zamiast nudzić nas na religii to pamiętam, że opowiadał ciągle jakieś anegdotki/historyjki i wszyscy go bardzo
Jak miałem 8 lat to do komunii przygotowywał nas nowy ksiądz w parafii. Byliśmy jego pierwszą klasą. Ogólnie bardzo fajny facet, mega śmieszkowy, taki koło 45 lat. Zamiast nudzić nas na religii to pamiętam, że opowiadał ciągle jakieś anegdotki/historyjki i wszyscy go bardzo

Sprzedałem go nidługo później, gdy złapał mnie moralniak i miałem dobrą ofertę.
Ponownie chcę kupić jakiegoś OTF-a. Najlepiej, gdyby był mechanizm taki, jak w Infidelu, ale wiem, że są one zabójczo drogie więc niekoniecznie.
Jeśli jest ktoś, kto zna się na nożach i mógłby mi doradzić to proszę dać swoje propozycje, modele.
#noze #nozeboners
Traktuję noże po pierwsze jako narzędzie, po drugie jako dzieło inżynierii, po trzecie jako narzędzie do samoobrony.
Noże OTF mi się najnormalniej w świecie podobają i dają mnóstwo frajdy z używania ich.
Ich wygląd i dźwięk wysuwającego ostrza - nie będę ukrywał - też są powodem, dla których mam do nich słabość. Jak samo napisałeś wygląda niebezpiecznie i jest to duży
Inna sprawa, że moim zdaniem OTF ma trochę wad po względem użytkowym. Jeśli przy otwieraniu z powodu stresu czy nieuwagi ostrze na coś solidniejszego natrafi to nie zablokuje się poprawnie i trzeba nóż od
@mafiozorek: Może klasycznie, microtech? Troodona ostatnio na bazarku znanego forum widziałem. Sam ślinię się do HALO V, ale po drodze miałem jeszcze inne must have jak bm 940 także czeka taki na liście "do zakupu" na okazję. Swoją drogą - edecujesz OTFy? Jak dla mnie to czysto kolekcjonerski i zabawowy nóż i jeśli miałbym go ze sobą to z backupem w postaci vicka