Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
w pracy jest taki zwyczaj, że obchodzone są każde urodziny załogi, ja tam jestem ze 4 miesiące i jeszcze nie czuję, że to bliscy mi ludzie, no ale składam sie na prezent i składam zyczenia (taka kolejka jest przed solenizantem jak w szkole:D i kobiety składają dziś rozbudowane życzenia i całują go 3 razy w policzek (nawet taka jedna co solenizanta nie lubi za bardzo) a ja wstydzioch i ktoś kto nie lubi sztucznych słów, podaję rękę i mówię "wszystkiego najlepszego" i tyle. Czy uważacie, że zachowałam się źle? Znam wszystkich dość krótko i nie czuję się na siłach by obcałowywać i składać "intymne" życzenia jak rodzinie, choć jestem życzliwa tej osobie, no ale...czuję dystans. #pracbaza #urodziny #savoivivre

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( http://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: Asterling
  • 7
  • Odpowiedz
PonadgabarytowyObywatel: @kafapre: chodzi mi o to, że one go tak obcałowały i siliły się na wyszukane zyczenia a ja byłam jedyną kobietą, która złożyła takie suche zyczenia i podała tylko rękę :D w ogóle ciekawe było to, że dziewczyna która go nie lubi też go cmokała i życzyła sukcesów, może tak się powinno robić? :)
no ale ja po prostu jestem zbyt nieśmiała na takie rzeczy no i zdystansowana

To
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: Bardzo dobrze zrobiłaś. Dziwne byłoby zachowywanie się jakbyście się świetnie znali.
Nawet jeśli inni w pracy patrzą dziwnie to kieruj się swoim wyczuciem. Zawsze dziwi mnie jak ktoś zachowuje się w konkretny sposób tylko dlatego że wszyscy tak robią. To jest zachowanie bydlęce.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: nie ma czegoś takiego ze tak sie robi a tak nie, tylko postępuje się tak jak się samemu czuje. Zachowałaś się bardzo dobrze, a solenizant na pewno był bardziej zadowolany prostym gestem niż jakby usłyszal życzenia na siłę od osoby której całkiem dobrze nie zna.
  • Odpowiedz