#uberoslo pierwsze ładowanie po wyjezdzie z promu. Najbliższy SC od Treleborga jest oddalony o 48km. Teraz ładuje do pełna i cisnę w stronę Oslo. Kilka osób pyta sie o spalanie: przejechane 238,6km - total energy 43,3 kWh - avg energy 182 Wh/km
Minusem jest to ze nie można sie ładować na promie, ale idzie to przeżyć.
Na chwile obecna mam do przejechania 536km, navi pokazuje ze trasę zrobię w 6h16min wliczając w to dwa ładowania (jedno 15 min w Szwecji i jedno na full pod granicą norweska )
Teraz odpowiedz na jedno z pytań: czy nie lepiej jechać zwykłym autem? Jadąc do Polski trochę przeklinałem #tesla bo nie mogłem przycisnąć i spoźniłem sie na prom, ale to była moja wina. Teraz gdy wracam i mam wszystko pod kontrola, przepraszam auto i wybieram elektryka. Nie jestem jakimś fanatykiem, ale kalkulacja kosztów paliwa, bramek etc pokazuje jasno. A trasa z Treleborga do Oslo zajmuje mi tyle samo czasu co Lexusem.
kalkulacja kosztów paliwa, bramek etc pokazuje jasno
@localgoodness: A co z kosztem zakupu samochodu, ubezpieczeń, serwisowania itd. bo nie jestem w temacie. Kiedy ten zakup Ci się "zwróci" biorąc pod uwagę koszt paliwa?
@localgoodness: kwestia czasu jak sie Tesla zrobi bardziej popularna a wtedy: - będziesz musiał czekać w kolejce na ładowanie - będą płatne W sumie z tych dwóch to chyba czekanie będzie największym problemem.
@localgoodness: wzrośnie, pytanie tylko o ile. Porównaj sobie czas ładowani tesli a czas napełnienia zbiornika do pełna. Nie wszędzie są stację gdzie masz wymianę aku.
pierwsze ładowanie po wyjezdzie z promu. Najbliższy SC od Treleborga jest oddalony o 48km.
Teraz ładuje do pełna i cisnę w stronę Oslo.
Kilka osób pyta sie o spalanie:
przejechane 238,6km - total energy 43,3 kWh - avg energy 182 Wh/km
Minusem jest to ze nie można sie ładować na promie, ale idzie to przeżyć.
Na chwile obecna mam do przejechania 536km, navi pokazuje ze trasę zrobię w 6h16min wliczając w to dwa ładowania (jedno 15 min w Szwecji i jedno na full pod granicą norweska )
Teraz odpowiedz na jedno z pytań: czy nie lepiej jechać zwykłym autem? Jadąc do Polski trochę przeklinałem #tesla bo nie mogłem przycisnąć i spoźniłem sie na prom, ale to była moja wina. Teraz gdy wracam i mam wszystko pod kontrola, przepraszam auto i wybieram elektryka. Nie jestem jakimś fanatykiem, ale kalkulacja kosztów paliwa, bramek etc pokazuje jasno. A trasa z Treleborga do Oslo zajmuje mi tyle samo czasu co Lexusem.
#tesla #norwegia #zagranico #emigracja
@localgoodness: A co z kosztem zakupu samochodu, ubezpieczeń, serwisowania itd. bo nie jestem w temacie.
Kiedy ten zakup Ci się "zwróci" biorąc pod uwagę koszt paliwa?
- będziesz musiał czekać w kolejce na ładowanie
- będą płatne
W sumie z tych dwóch to chyba czekanie będzie największym problemem.