Wpis z mikrobloga

@ZmutowanaFrytkownica: Miałem dwie pary, obie się zepsuły, ale to pewnie przez to, że często jeździły rozłożone i spakowane. Do dziś jedna (lewa) robi za mikrofon stojący na biurku. W kwocie do 200zł kup Creative Aurvana Live! - najlepsze dźwiękowo słuchawki jakie możesz dostać + mikrofon tracera z klipsem do kabla.

W życiu nie zapłaciłbym 200zł za słuchawki SteelSeries. :P
  • Odpowiedz
@fenomenalnie_miotam: mikro mam Zalman zm mic 1, ale wątpię żeby się trzymał na Cal! dlatego szukam czegoś z jednym kablem.

@Lrrr: jak wygodne to dobrze, bo do tej pory miałem konstrukcje otwarte/półtowarte i sobie chwaliłem, jedną zamkniętą Tactic 3D Alpha i były niesamowicie niewygodne, a w obecnych Phillipsach 2700 pałąk niesamowicie włazi mi w czaszkę :/
  • Odpowiedz
@fenomenalnie_miotam: z tymi CALami to już trochę mało aktualne :) Pojawiło się kilka konstrukcji o podobnym stopniu jakości dźwięku a już na pewno solidniejsze konstrukcje, CALe potrawią się rozsypać (dosłownie), mojemu znajomemu po prostu muszla została w ręcę :)
  • Odpowiedz
@ZmutowanaFrytkownica: Za 200zł najlepiej grające słuchawki to Creative Aurvana Live!. SS to nie jest zła marka, mam od nich jeszcze podkładkę (QcK Heavy Large i tego stalowego 4s?) i klawiaturę 6hv2 i są świetne, za to słuchawki do niczego. Miałem SS Siberia i SS 5hv2, g---o jakich mało jeśli chodzi o trwałość.
  • Odpowiedz
@fenomenalnie_miotam: czy lepiej wykonane, nie zgodzę się. Kabel stockowy w CAL jest tak delikatny że można go paznokciem rozwalić.

@ZmutowanaFrytkownica: CALe dla niektórych to imadło musisz przymierzyć, a z przykładów to na pewno SUPERLUXY tajwański hit który jest dźwiękowo rewelacyjny (są brzydkie ale działają zaskakująco dobrze), obecnie sam mam brainwawvz hm3 i są rebrandy tego modelu (maxell retro dj) za 60 zł (identyczne sprzętowo trochę gorzej wykonane ale
  • Odpowiedz
@nvm_onion: Te bejery drogie jak c--j plus bez porządnego źródła zapomnij... a te superluxy to nowa gneracja i bym się wstrzymał :) Choroby wieku dziecięcego :)
  • Odpowiedz
@Lrrr: zależy mi na wygodzie, jakość dźwięku też jest ważna, ale audiofilem strasznym nie jestem, obecne słuchawki według mnie grają bardzo dobrze. W mieście nigdzie nie widziałem żeby można było przymierzyć cal! albo Superluxy. W rekabling nie chce mi się bawić, chce kupić słuchawki i mieć spokój bez kombinowania. Co myślisz o Koss UR 40? Wydają sie być fajne, ale kabel myśle, że za krótki może być :| W tej
  • Odpowiedz